نوشته‌ها

ویژگی های خمیر دندان مناسب

رعایت بهداشت دهان و دندان برای جلوگیری از خراب شدن و آسیب های دندانی بسیار حائز اهمیت است به همین دلیل انتخاب یک خمیر دندان مناسب و بهداشتی باعث می شود درصد خرابی دندان ها کاهش یابد.

به طور کلی می­توان گفت خمیر دندان فرآورده ای است که برای تمیز کردن سطوح دندان از باقیمانده های مواد غذایی و سایر مواد چسبنده به آن­ها، براق و سفید کردن مینای دندان، کاستن بوی دهان، حفظ لثه ها و دندان­ها همچنین تازگی در دهان به کار می­رود.
ناطقان: به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، خمیر دندان ها از لحاظ شکل ظاهری فرآورده می توانند به اشکال مختلفی مانند انواع ژله ای، مایع، خمیری و غیره وجود داشته باشند. امروزه با پیشرفت تکنولوژی انواع مختلف خمیر دندان از لحاظ فرمولاسیون و کارایی در بازار موجود است که به چند مورد از آن­ها در ذیل اشاره می گردد.

۱- خمیر دندان ضد پوسیدگی: (Anti Caries Toothpaste ): در ای خمیر دندان ها از ترکیبات فلوراید به عنوان ماده ضدپوسیدگی استفاده می شود این ماده با اضافه شدن به مینای دندان باعث استحکام دندان ها، کند یا متوقف شدن فرآیند پوسیدگی دندان ها و افزایش مقاومت آنها در برابر مواد تولید شده از باکتری مضر درون دهان می گردند.

۲- خمیر دندان های ضد جرم: (Antitartar Toothpaste ): در این نوع دندان ها که بهتر است آن را خمیر دندان مخصوص پیشگیری از تشکیل جرم نامیده می­شود از موادی (مانند انواع پیروفسفات­ها) استفاده می شود که قادر هستند فرآیند تشکیل رسوبات و چسبیدن آنها بر روی دندان ها کندتر نماید.

۳- خمیر دندان ضد پلاک: ( Antiplaque Toothpaste): در این نوع خمیر دندان ها از مواد ضد میکروبی (مانند تری کلوزان ) به منظور به تاخیر انداختن ایجاد پلاک استفاده می گردد.

۴- خمیر دندان ضد حساسیت: ( for sensitivity ( Toothpaste: در بعضی از افراد دندان­های حساس وجود دارد که با خوردن غذاهای شیرین یا ترش و یا مواد سرد و گرم احساس در د ایجاد می شود این نوع خمیر دندان­ها این حساسیت را کاهش می دهد.

۵- خمیر دندان بچه: این نوع خمیر دندان ها مناسب استفاده کودکان بوده که دارای فرمولاسیون خاص و واجد ویژگی­های ظاهری باید در دمای ۱۸ تا ۲۷ درجه سانتی گراد (جای خشک و خنک و دوراز نور مستقیم آفتاب) نگهداری شود.

خصوصیات یک خمیر دندان خوب:

۱- دارای قدرت پاک کنندگی مناسب بوده و هیچ گونه آسیبی برای مینای دندان، لثه، لایه های مخاطی و یا دهان ایجاد نکرده و با پوست و مخاط دهان سازگار باشد.

۲- دارای بافت نرم و یکنواخت بوده در اثر فشار معمولی و در دمای اتاق به راحتی از تیوپ خارج شده و بر روی مسواک پخش شود.

۳- ۳- دارای بسته بندی مناسب و سالم باشد.

۴- در مدت زمان مصرف از لحاظ فیزیکی، شیمیایی پایدار بوده و تغییری در شکل ظاهری آن پدیدار نگردد

Share this post

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *