Author - admin

فواید نخ دندان

نخ دندان: وسیله ضروری برای رفع جرم و پلاک بین دندان و حفظ بهداشت

همه افراد دوست دارند یک لبخند زیبا داشته باشند اما برای داشتن دندان‌های سفید مروارید مانند، فرد باید روزانه زمان کافی را به‌صورت منظم به مراقبت دندان‌ها اختصاص دهد. علاوه بر مسواک زدن استفاده از نخ دندان هم باید بخش اصلی این مراقبت باشد. اما با وجود انواع مختلف نخ دندان موجود در بازار این سوال پیش می‌آید که مناسبترین نخ دندان برای فرد کدام است.  نخ‌دندان‌های دارای موم و فاقد موم دو نمونه از رایج‌ترین نخ‌دندان‌ها هستند که مزایای خاص خود را دارند.

تمیزکردن فاصله بین دندان‌ها


تمیزکردن فواصل بین دندانی از ایجاد حفره در دندان و بیماری‌های لثه جلوگیری و به از بین بردن پلاک کمک می‌کند. پلاک لایه‌ای چسبنده است که حاوی باکتری‌هایی است که از باقیمانده غذا‌ها یا قند موجود در دهان تغذیه می‌کنند. باکتری‌های پلاک نوعی اسید آزاد می‌کنند که باعث خوردگی پوسته بیرونی دندان شده که نتیجه آن ایجاد حفره در دندان است. چنانچه پلاک با مسواک زدن یا استفاده از نخ دندان از بین نرود به ماده‌ای سخت تر به نام جرم یا به عبارت تخصصی‌تر کلکولوس تبدیل شود. جرم در امتداد خط لثه تشکیل می‌شود و می‌تواند منجر به بروز بیماری‌های لثه شود. تنها راه حذف جرم مراجعه به دندانپزشک است. اگرچه برخی  درباره مزایای تمیز کردن بین دندان‌ها تردید دارند اما استفاده از یک تمیزکننده بین دندانی مانند نخ دندان بخش ضروری برنامه مراقبت از دندان و لثه است. همچنین گفته شده که کشیدن نخ دندان در بهداشت دهان و دندان بسیار اهمیت دارد.

چه ابزاری برای تمیزکردن بین دندان‌ها مناسب‌تر است؟


اگر چیزی بین دندان‌ها گیر کرده و می‌خواهید آنرا بلافاصله خارج کنید ممکن است از هر چیزی که دم دستتان قرار گرفته برای درآوردن آن استفاده می‌کنید. اغلب مردم از چیزهای غیرمعمول مانند ناخن انگشتان دست، کاغذ تاخورده یا کارت، وسایل غذاخوری(کارد، چنگال و قاشق)، سنجاق و حتی تارمو برای درآوردن غذای گیرکرده بین دندان‌ها استفاده می‌کنند. این موارد علاوه براینکه در مقایسه با ابزارهای استاندارد در دسترس کارایی کمتری دارند می‌توانند آسیب نیز ایجاد کنند بطوریکه در اکثر افراد استفاده از این وسایل نامعمول ایجاد درد و ناراحتی می‌کنند. در عوض از ابزارهای طراحی شده هدفمند مانند خلال دندان، نخ دندان، مسواک‌های بین دندانی و نخ دندان‌های آبی برای تمیزکردن حدفاصل بین دندان‌ها استفاده می‌کنند. با دندانپزشک خود مشورت کنید و گزینه‌های مختلف را برای پیداکردن بهترین انتخاب امتحان کنید. برای مثال، خلال دندان در دسترسی به فضاهای دور از دسترس مفید است. چنانچه در نخ دندان کشیدن با دست مشکل دارید یا به خاطر انجام درمان‌های دندانپزشکی مانند ارتودنسی یا  وجود بریج‌های ثابت و دائمی استفاده از نخ  دندان  برای شما مشکل است نخ دندان‌های آبی (واترفلاسرها) ممکن است گزینه خوبی باشند. پس استفاده از آنرا را به عنوان یک عادت سلامتی سرلوحه زندگی خود قرار دهید.

فواید کشیدن نخ دندان پس از غذاخوردن


از دست دادن وزن کار دشواری است. در حالیکه هیچگونه شواهد مستقیمی مبنی بر ارتباط بین سلامت دندان و رژیم غذایی مناسب وجود ندارد اما  بر اساس شواهد پیشین مسواک زدن و نخ دندان کشیدن پس از خوردن غذا تمایل شخص را به خوردن میان ‌وعده‌ها کم می‌کند. مسواک زدن در وسط روز همیشه راحت نیست. اما کشیدن نخ دندان پس از یک وعده غذایی به بهبود بهداشت دهان و دندان کمک می‌کند و حس تمیزی و تازگی در دهان  و نفس را به شما هدیه می‌دهد. اگر می‌خواهید یک میان وعده سالم بخورید به خاطر داشته باشید که گزینه‌های محبوبی مانند چوب شور، کشمش و سایر میوه‌های خشک اگرچه برای سلامتی مفیدند اما بین دندان‌ها گیر می‌کنند. میوه‌های خشک غنی از قند هستند. این قند به همراه باکتری‌های موجود در دهان در دندان‌ها ایجاد پوسیدگی می‌کنند. خوشبختانه کشیدن نخ دندان به تمیزی دندان‌ها کمک می‌کند و دیگر لازم نیست نگران بروز کرم خوردگی در دندان‌های خود باشید. اهمیتی ندارد که از چه نوع رژیم غذایی پیروی می‌کنید، با مراقبت‌های منظم از دندان‌ها شامل دوبار مسواک زدن در شبانه‌روز و کشیدن نخ دندان به صورت روزانه می‌توانید حس زیبایی ، تمیزی و تازگی را در دندان‌ها و دهان خود تجربه کنید.

انواع نخ دندان


انواع-نخ-دندان

برای انتخاب یک محصول پایه‌ای مانند نخ دندان گزینه‌های بسیار زیادی وجود دارد. اما از آنجا که چنین محصولی به‌صورت روزانه مورد استفاده قرار می‌گیرد استفاده از صرفا یک گزینه منطقی به نظر نمی‌رسد. هر نوع نخ دندان مزایا و معایب خاص خود را دارد.  انواع مختلف نخ دندان عبارتند از:

  • نخ دندان‌های فاقد موم که از ۳۵ رشته نخ نایلونی نازک که دور هم تابیده شده‌اند ساخته شده‌اند. این نوع نخ دندان قابلیت دسترسی به فضای بین دندان‌هایی که خیلی به هم نزدیک‌اند را دارد اما در این نوع نخ دندان احتمال پاره شدن یا رشته رشته شدن نخ دندان وجود دارد.
  • نخ دندان‌های موم دار که نوعی نخ دندان نایلونی استاندارد هستند که با پوششی از موم سبک پوشیده شده‌اند. احتمال پاره شدن این نوع نخ کمتر است اما دسترسی آن به فضای بین دندانی تنگ مشکل تر است.
  • نوار نخ دندان که پهن‎‌تر و مسطح‌تر از نخ دندان معمولی است و در دو نوع موم دار و بدون موم به بازار عرضه می‌شود. استفاده از نوار نخ دندان در افرادی که فضای بیشتری بین دندان‌های خود دارند از نخ دندان‌های معمولی راحت‌تر است.
  • نخ دندان پلاستیکی(از جنس تفلون یا پلی اتیلن) که از همان ماده‌ای ساخته شده که در تولید پارچه های گورتکس با تکنولوژی پیشرفته مورد استفاده قرار می‌گیرد. این جنس به راحتی بین دندان‌ها می‌لغزد و در مقایسه با نخ دندان‌های معمولی احتمال پاره شدن آن کمتر است.
  • نخ دندان‌های سوپرفلاس که انتهای سوزنی و سفت دارند و برای تمیزکردن اطراف براکت‌ها و بریج‌های دندانی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

نخ دندان‌های طعم‌دار

نخ-دندان‌های-طعم‌دار

انواع نخ دندان‌هایی که در بالا اشاره شد در انواع طعم‌دار هم به بازار عرضه می‌شوند. اگر فرزند شما تمایلی به استفاده از نخ دندان ندارد به او یادآوری کنید که طعم نعنا هم لبخند او زیباتر کرده و هم به او کمک می‌کند یک نفس تازه و خوشبو را تجربه کند. ممکن است بتوانید به این وسیله او را ترغیب کنید که قبل از رفتن به مدرسه از نخ دندان استفاده کند. بزرگسالان هم می‌توانند از نخ دندان‌های طعم‌دار بهره ببرند. چنانچه شما با دانشجویان، مشتریان یا بیماران در طی روز سر و کار دارید و زمان کمی برای مراقبت از دهان و دندان خود صرف می‌کنید نخ دندان طعم‌دار ممکن است همان چیزی باشد که شما دقیقا بعد از ناهار به آن نیاز دارید. و اگر به این دلیل که خمیردندانی که استفاده می‌کنید طعم نعنا دارد و تمایلی به استفاده از نخ دندان طعم دار بلافاصله پس از مسواک زدن با خمیردندان نعنایی ندارید نخ دندان طعم دار را وسط روز و نخ دندان معمولی را پس از مسواک زدن قبل از خواب استفاده کنید. امکان استفاده از مزایای نخ دندان برای همه میسر نیست. برای مثال کودکانی که به تازگی شروع به یادگیری کشیدن نخ دندان کرده‌اند یا افراد مسنی که ممکن است مبتلا به آرتروز دست باشند یا انعطاف پذیری محدودی در انگشتان دستانشان داشته‌باشند یا افرادی که تمایلی به بردن دست در دهان خود ندارد نمی‌توانند از مزایای نخ دندان بهره ببرند. ولی حتی اگر شما در یکی از این گروه‌ها قرار دارید با استفاده از نگهدارنده نخ دندان می‌توانید از نخ دندان استفاده کنید. نگهدارنده نخ دندان دسته‌ای با یک انتهای خمیده است که برای نگه‌داشتن یک تکه از نخ دندان طراحی شده است.

Read more...

پست ریختگی و فایبر پست

پست ریختگی و فایبرپست چیست؟

در شرایطی که بیش از۵۰℅ از بافت تاج دندان به علت پوسیدگی شدید یا دلایل دیگر از بین رفته باشد، به منظور تقویت و حفظ دندان، بازسازی مناسب تاج و برگرداندن زیبایی دندان، پس از درمان ریشه، در مرحله بعد بایستی روی ریشه باقیمانده یک تاج کلینیکی ساخته شود که اتصال این تاج به ریشه توسط پست Post به دست آید به آن پست ریختگی و فایبرپست میگویند.

مراحل درمان پست و کور دندان توسط دندانپزشک

۱٫ انجام درمان ریشه:

شامل عصب کشی و پر کردن دندان

۲. گذاشتن پست در ریشه دندان:

پست یا پین دندان Post/pin در داخل ریشه عصب کشی شده قرار داده می شود و پست به داخل ریشه دندان چسب زده می شود. بطوریکه تا دو سوم ریشه دندان را در بر بگیرد.

جهت مشاهده تعرفه تخفیف دندانپزشکی کلیک کنید.

همه چیز درباره مراحل پروتز دندان

۳٫  ساخت تاج دندان:

این قسمت از فرایند بازسازی که به core معروف است را میتوان هم با مواد فلزی مانند آمالگام دندانی برای دندان های خلفی و هم میتوان با مواد کامپوزیتی هم رنگ دندان برای دندان های پیشین ساخت.

۴٫ ساخت روکش بر روی دندان:

این مرحله تکمیل کننده مراحل قبلی درمان بوده و می تواند از شکسته شدن مواد ترمیمی و دیوارهای نازک باقیمانده تاج دندان جلوگیری کرده و در کل باعث تقویت تاج دندان ترمیم شده و نیز افزایش مقاومت آن در برابر نیروهای وارده در طی عمل جویدن گردد.

انواع پست فلزی:

  • پست فلزی پیش ساخته Prefabric Post

به شکل پیچ هایی با طول و قطرهای متفاوت ساخته می شود.

  • پست فلزی ریختگی

مراحل انجام پست ریختگی:

  • ابتدا یک قالب از داخل ریشه دندان گرفته می شود و برای لابراتوار ارسال می گردد.
  • لابراتوار با آلیاژهای مخصوص فلزی، پست را می سازد.
  • طی جلسه دوم مراجعه بیمار یک پست فلزی ریختگی که توسط لابراتوردندانسازی ساخته شده، داخل ریشه دندان به وسیله سمان پلی کربنات و یا زینک فسفات چسبانده می شود.

پست FRC چیست؟

اکثردندانپزشکان درمان پست فلزی را به طور رایج در مطب های دندانپزشکی انجام می دهند. با پیشرفت تکنولوژی و تجهیزات دندانپزشکی  Post هایی به بازار عرضه شده اند که ساختار فلزی نداشته و به نام پست FRC شناخته می شوند.

پست FRC  Fiber Reinforced Composite بصورت پیش ساخته Prefabrc بوده و از نظر ساختاری سه نوع هستند:

۱- پست های کربنی Post-C

۲- پست های کوارتزی

۳- پست های فایبر گلاس Fiber –Glass

تفاوت پست های پیش ساخته فلزی و پست فلزی ریختگی با پست FRC:

مزایای پست فلزی:

  • پست های فلزی سختی و مقاومت خوبی دارند.

معایب پست فلزی:

  • پست فلزی ضریب الاستیک بالاترازعاج دندان دارد.

توجه: در صورتی که ساختار پست، ضریب کشسانی بالایی داشته باشد و یا به عبارت دیگر سخت تر باشد، از تغییر شکل الاستیک دندان تبعیت نخواهد کرد و باعث ایجاد استرس موضعی در سطح داخلی ریشه خواهد شد

  •  نیاز به تراش زیاد کانال ریشه دندان
  •  گیر کم
  •  ایجاد شکستگی ریشه

مزایای پست FRC:

  • یکی از مهمترین مزایای فایبر پست ها نزدیک بودن ضریب کشسانی آنها به بافت دندان میباشد. وقتی دو ماده از لحاظ ضریب کشسانی به هم نزدیک باشد توزیع استرس در آنها مطلوب خواهد بود و در نتیجه ریسک شکستگی ریشه را کاهش می دهند
  • همرنگ بودن با دندان و عدم تغییر رنگ و تیره شدن پست های FRC موجب می شود که دندانها زیبایی بیشتری داشته باشند.
  • باعث پخش مناسب تر نیروها در دندان می شوند.
  • کاهش تعداد جلسات درمان و بالاخره صرفه جویی در وقت و هزینه

چه زمانی از پست فلزی ریختگی استفاده می‌شود؟

اغلب دندان‌های عصب کشی شده به دلیل پوسیدگی‌ها، ترمیم‌ها، شکستگی‌ها، پروسه‌های درمان ریشه و … ساختار تاج بسیار ضعیف شده‌ای دارند. در مواردی که نیمی از بافت تاج دندان عصب کشی شده از بین رفته باشد، به منظور تحکیم و ترمیم دندان از پست فلزی ریختگی استفاده می شود.

Read more...

قالب گیری دندان

قالب گیری دندان و دهان و فک با هدف های مختلفی انجام می شود که در بسیاری از درمانهای دندانپزشکی امری ضروری می باشد.

قالبگیری به منظور گرفتن الگوی کامل از شکل فک و دهان وتشخیص شرایط دندان بیمار گرفته می شود.

قالبگیری از مواد مختلف تشکیل شده است و با خصوصیات مختلفی وجود دارند.

چرا قالب گیری دندان انجام می دهند

دلایل مختلفی برای انجام قالبگیری وجود دارد از جمله:

  • ساخت دندان مصنوعی
  • ساخت بریج دندان
  • ساخت ابزارهای ارتودنسی مثل فضا نگهدارنده
  • ساخت تری های سفارشی مانند سفید کردن دندان
  • نگه دارنده هایی که در دندانپزشکی مورد استفاده قرار می گیرند.
  • ونیرهای کامپوزیت
  • پل های دندانی

انواع قالب گیری دندان

۱. قالب گیری اولیه

این نوع قالب گیری در موارد زیر استفاده می شوند:

ارتودنسی دندان

روکش دندان

تری های اختصاصی

مدل تشخیص

۲. قالب گیری نهایی

دراین نوع قالبگیری جزئیات دقیق ساختار بافت و دندان مشخص می شود.

۳. ثبت اکلوزال ( بایت )

هنگام بستن دندان ها(بایت)، رابطه اکلوزالی دندان های ماگزیلاری و فک پایین را تولید می کند.

مراحل قالب گیری دندان

برای قالب گیری دندان از آلژینات و تری مخصوص استفاده می شود.

آلژینات پودری می باشد که با آب آن را مخلوط می کنند که حالت خمیری به خود بگیرد. این خمیر

در تری ریخته می شود و در دهان بیمار قرار می گیرد، که ابتدا از فک بالا سپس فک پایین قالبگیری می شود و طعم آن ممکن است بیمار را کمی اذیت کند.

زمانی که خمیر سفت شد آن را از دهان خارج می کنند و زمانی که آلژینات سفت شد شکل دندان و فک را به خود می گیرد. بعد از انجام این قالبگیری، گچ یا خمیر مخصوص درون اینقالب می ریزند و قالبی که به آن کست می گویند برایآزمایشگاه ساخته می شود.

معمولا آزمایشگاه ابزار مورد نیاز را در دو هفته می سازد.

مشکلات قالب گیری دندان

طعم بد آلژینات

آلژینات موجود در قالبگیری به دلیل طعم بد آن ممکن است بیمار کمی اذیت شود و هنگام قالبگیری از فک دندان ممکن است احساس کند که مواد وارد گلویش شده است، که این اتفاق نمی افتد برای انجام دادن قالبگیری دندان صحیح باید تری تا انتهای دهان قرار بگیرد بنابر این بیمار احساس می کند که مواد وارد گلویش شده است.

احساس حالت تهوع

همچنین به دلیل قرارگرفتن تری درانتهای گلو، بیشتر افراد احساس تهوع می کنند.

اگر دچار حالت تهوع در دهان شدید باید دندانپزشک یا دستیار را مطلع کنید.

برای کنترل حالت تهوع سعی کنید حواس خود را پرت کنید، زمان انجام قالب گیری دندان حدودا یک دقیقه میباشد.

همچنین در هنگام قالب گیری  سعی کنید از بینی نفس بکشید و هنگامی که آب دهانتان جمع شد آن را قورت ندهید زیرا این کار باعث تشدید حالت تهوع می شود آن را از دهان خود خارج کنید.

باید به یاد داشت اگر قالب گیری دندان زودتر از دهان خارج شود، قالب خراب می شود.

این نکته را باید در نظر گرفت که بعد از هر نوع ترمیم های دندانی باید بیشتر بهداشت دهان و دندان را رعایت کرد زیرا مانند دندان قوی و مستحکم نیستند. برای حفظ زیبایی لبخند باید به دندان پزشک مرتب مراجعه کرد و دندان های خود را چک کنید.

Read more...

متخصص ترمیمی و زیبایی دندان

متخصص ترمیمی و زیبایی دندان و هرچیزی که باید درباره این دندانپزشک بدانید

متخصص ترمیمی و زیبایی دندان یک دندانپزشک است که پس از سپری کردن دوره ۷ ساله دندانپزشکی عمومی، در آزمون تخصصی شرکت کرده و پس از قبول شدن در آن به مدت ۳ تا ۴ سال دیگر دانش و مهارت ترمیم دندان ها و اصلاح طرح لبخند را فرا می گیرد. این متخصصان خدمات زیادی برای افراد جامعه انجام می دهند و استقبال از کار آن ها روز به روز در حال افزایش است.
تصویر چهره افراد مختلف که نزدمتخصص ترمیمی و زیبایی دندان اصلاح طرح لبخند انجام داده اند
جدول محتوای این صفحه پنهان
یک متخصص ترمیمی و زیبایی چه خدمات یا درمان هایی به ما ارائه می کند؟
ونیر دندان
لمینت دندان
ونیر کامپوزیت دندان
بلیچینگ دندان
روکش دندان
بریج دندان
انواع ترمیم دندان
افزایش طول تاج
جراحی زیبایی لثه
تراشیدن و شکل دادن مینای دندان
یک متخصص ترمیمی و زیبایی چه خدمات یا درمان هایی به ما ارائه می کند؟

برخی از مهمترین خدماتی که این متخصصان به مراجعانشان ارائه می کنند عبارتند از:
ونیر دندان

ونیر دندان یا (Dental Veneer) پوسته ها و لایه های بسیار نازکی هستند که مانند روکش یا پوششی بر سطوح مختلف دندانی قرار می گیرند. کاربرد این لایه های نازک که کاملا همرنگ دندان شما هستند، ترمیم دندان و پوشاندن عیوب ظاهری دندانی است. نصب ونیرها می تواند توسط دندانپزشکان مختلفی صورت بگیرد اما اگر میخواهید به صورت تخصصی آن ها را نصب کنید تنها باید به یکی متخصص ترمیمی و زیبایی دندان مراجعه کنید.

دو نوع ونیر دندانی داریم و احتمالا شما بارها بدون آنکه بدانید لمینت دندان و ونیر کامپوزیت این دو نوع هستند نامشان را شنیده اید. انجام این دو درمان توسط متخصصان ترمیمی و زیبایی دندان صورت می گیرد.
لمینت دندان

لمینت ها شناخته شده ترین ونیرهای دندانی هستند که به صورت گسترده برای اصلاح طرح لبخند استفاده می شوند. آن ها نوعی ونیر دندانی غیر مستقیم هستند به این معنی که برای ساخته شده آن ها نیاز به لابراتوار است. لمینت ها طی دو جلسه نصب می شوند. در یک جلسه دندانپزشک دندان را به میزان اندکی تراشیده و از آن ها قالب میگیرد. قالب به لابراتوار فرستاده شده و پس از چند هفته ساخته می شود و توسط دندانپزشک ترمیمی و زیبایی به سطح جلوی دندان ها متصل می شود.
ونیر کامپوزیت دندان

ونیرهای کامپوزیتی به سبب زیبایی چشمگیر و صد البته هزینه پایین بهترین جایگزین ها برای لمینت دندان جهت اصلاح طرح لبخند هستند. از این ونیرهای دندانی برای ترمیم دندان نیز استفاده می شود و اینطور نیست که صرف جنبه زیبایی داشته باشند. ونیر کامپوزیت ها ترمیم های مستقیم هستند یعنی در یک جلسه و توسط دندانپزشک انجام می شوند. برای ساخت و نصب این ونیرها نیازی به لابراتوار نیست و دندانپزشک تمام کارها را در مطبش به تنهایی انجام می دهد. نصب و باندینگ ونیرهای کامپوزیتی نیز معمولا توسط یک دندانپزشک متخصص ترمیمی و زیبایی صورت می‌گیرد.
بلیچینگ دندان

بلیچینگ دندان بهترین روش سفید کردن دندان ها در دندانپزشکی است. طی این روش با کمک مواد و ژل های سفید کننده دندان ها تا چند پرده سفیدتر می شوند. روال کار به این صورت است که بعد از پوشاندن لثه ها و جدا کردن دندان ها با کمک محافظ رابردم، بر روی آن ها ژل سفید کننده هاوی پراکسید هیدروژن با غلظت بالا قرار می گیرد.

سپس برای فعال کردن این مواد از دستگاه لایت کیور یا لیزر استفاده می شود. پس از اعمال لیزر یا نور لایت کیور، دندان ها سفید می شوند. این فرآیند می تواند توسط هر دندانپزشکی انجام شود اما تنها یک متخصص ترمیمی و زیبایی دندان می تواند به صورت اصولی با این روش دندان ها را سفیدتر کند.

بلیچینگ به دو روش خانگی و در مطب انجام می شود. هر دو روش باید با تجویز و تحت نظر دندانپزشک انجام شود. در روش خانگی دندانپزشک ترمیمی و زیبایی به شما قالب هایی با مواد سفید کننده می دهد و به شما نحوه استفاده از آن را نیز آموزش می دهد. بلیچینگ خانگی معمولا برای افزایش کیفیت و ماندگاری بلیچینگ در مطب تجویز می شود.
روکش دندان

روکش دندان یا (Dental Crown) نوعی پروتز دندان است که توسط دندانپزشک متخصص پروتزهای دندانی یا متخصص ترمیمی و زیبایی جایگزین تاج دندان آسیب دیده ما می شود. روکش ها کاملا شبیه به تاج دندان ما هستند. تاج دندان تنها بخشی از آن است که بیرون از خط لثه قابل مشاهده است. زمانی که بر اثر پوسیدگی شدید دندانی تاج آسیب ببیند و با ترمیم معمولی دندان قابل احیا نباشد متخصص ترمیمی و زیبایی دندان دور تا دور تاج آسیب دیده را تراشیده و روی آن روکش دندان مصنوعی قرار می دهد. معمولا پس از عصب کشی گسترده دندان نیز روکش دندان نصب می شود.
بریج دندان

بریج دندان نیز نوعی پروتز دندانی است و برای جایگزین کردن یک یا چند دندانی که در کنار هم از دست رفته اند استفاده می شود. به بریج ها پل دندانی نیز گفته می شود. معمولی ترین بریج، بریج مریلند است که نیازی به تراشیدن میناای دندانی ندارد و تنها شامل یک روکش است که به دو طرف (دو دندان مجاور) در جای خالی دندانی که دیگر نیست متصل می شود. متخصص ترمیمی و زیبایی دندان می تواند برای افرادی که مایل به پر کردن جای دندان خود با دندان مصنوعی یا ایمپلنت دندان نیستند بریج دندان تجویز یا نصب کند.
انواع ترمیم دندان

به جز زیبایی دندان، متخصص ترمیمی و زیبایی انواع ترمیم های دندانی را انجام می دهد. از یک پر کردن ساده گرفته تا بیلداپ و بازسازی کامل دندانی به زیبایی و به شکلی هنرمندانه توسط یک دکتر دندانپزشک ترمیمی و زیبایی قابل انجام هستند.
پر کردن معمولی دندان

شاید تصویر شود که پر کردن معمولی دندان تنها توسط دندانپزشک عمومی انجام می شود اما حقیقت این است که اینکار به صورت تخصصی توسط یک دکتر ترمیمی و زیبایی دندان انجام خواهد شد. در پر کردن معمولی و روتین دندان از مواد همرنگ دندان (کامپوزیت و سرامیک) یا غیر همرنگ و سیاه مانند آمالگام استفاده می شود. ابتدا پوسیدگی روی دندان تراشیده شده و پس از تمیز کردن حفره با کمک مواد پر کننده به خوبی ترمیم می شود.
اینله و انله

اینله و انله دو نوع ترمیم غیر مستقیم دندانی هستند که به صورت اختصاصی توسط متخصص ترمیمی و زیبایی دندان انجام می شوند. این ترمیم ها بر روی دندان های آسیاب انجام می شود و زمانی در نظر گرفته می شود که سطوج جونده و لبه های دندانی به شدت و به صورت گسترده دچار پوسیدگی و خرابی شده باشند.
بازسازی و بیلداپ دندان

بیلداپ و بازسازی تخصصی ترین درمانی است که توسط متخصص ترمیمی و زیبایی انجام می شود. زمانی که دندان به شدت آسیب دیده باشد و نتوان با روش معمولی پر کردن آن را ترمیم کرد و یا مراحع تمایلی به روکش کردن دندان نداشته باشد می توان برای بیلداپ به دندانپزشک مراجعه کرد. در بیلداپ دندان آسیب دیده با کامپوزیت یا آمالگام دوباره ساخته می شود.
افزایش طول تاج

افزایش طول تاج درمانی است که برای کمک به افزایش طول تاج های دندانی انجام می شود. زمانی که تاج دندان ها کوتاه به نظر می رسد، دندانپزشک برای بازیابی اندازه و طول واقعی دندان، مقداری از بافت لثه روی دندان را بر میدارد. البته این درمان توسط متخصص لثه انجام می شود اما به صورت محدود می تواند توسط متخصص ترمیمی و زیبایی دندان نیز انجام داده می شود.
جراحی زیبایی لثه

زمانی که در اصلاح طرح لبخند با مشکلات لثه مواجه باشیم، می توانیم زیر نظر یک متخصص لثه یا ترمیمی و زیبایی اقدام به برطرف کردن مشکلات آن کنیم. مثلا لبخند لثه ای یکی از این مشکلات است. همچنین فرنکتومی، لیفت لثه یا جراحی کانتورینگ لثه سایر روش های جراحی لثه به شمار می روند.
تراشیدن و شکل دادن مینای دندان

گاهی اوقات سطح مینای دندان در برخی افراد ناهموار یا شامل برجستگی هایی کوچکی است. یک متخصص ترمیمی و زیبایی با تراشیدن و صیقل دادن سطح دندان به هموار و زیباتر شدن دندان کمک می کند.

 

 

 

 

 

Read more...

ترمیم دندان و انواع آن

ترمیم دندان چیست؟ معرفی انواع روش ها

ترمیم دندان یکی از آشنا ترین نوع درمان دندان های پوسیده است که هر فردی در طول زندگی خود با آن برخورد می کند. ترمیم یا پر کردن دندان  در کلینیک دندانپزشکی مبین  همه روزه توسط دندانپزشک مجرب و بهترین مواد انجام می‌شود. اگر شما دوست دارید که درمان دندان های پوسیده خود به بهترین نحو انجام شود، کلینیک دندان پزشکی ارائه دهنده بهترین خدماتترمیم دندان در تهرانسر می باشد. جهت کمک به تصمیم آگاهانه شما عزیزان ویزیت و مشاوره رایگان می باشد.

زمانی که دندان شما پوسیده می شود، دندانپزشک برای درمان آن بخش های پوسیده و عفونی شده را تخلیه می کند و سپس دندان پوسیده شده را با مواد مخصوص پر می کند. برای پر کردن دندان های پوسیده می توان از انواع مواد ترمیمی استفاده نمود. دو ماده ترمیمی بسیار متداول که برای پر کردن دندان مورد استفاده قرار می گیرد، کامپوزیت سفید رنگ و آمالگام نقره ای رنگ می باشد. به لطف انواع روش های ترمیم دندان، گزینه های متعددی برای بهبود دندان های پوسیده، خراب و شکسته وجود دارد. به لطف روش درمانی ترمیم کردن دندان، شما می توانید لبخند بسیار زیبایی داشته باشید.

ترمیم دندان

چه زمانی نیاز به ترمیم دندان است؟

متخصص دندانپزشک برای اینکه متوجه شود که دندان شما پوسیده شده است یا نه و اینکه آیا نیاز به پرکردن دندان دارید یا خیر، از روش های زیادی استفاده می کنند و برای برخی از افراد که نیاز به سفید کردن دندان ( یا اصطلاحا بلیچینگ) دارند، استفاده می نمایند.

روش های معاینه برای ترمیم دندان پوسیده شده

معاینه ظاهری دندان

بعضی از نقاط دندان که تغییر رنگ پیدا کرده است، نشان دهنده پوسیده شدن می باشند، اما همه تغییر رنگ ها به معنای پوسیدگی نیستند. دندانپزشک متخصص از یک وسیله فلزی نوک تیز به نام اکسپلورر برای پیدا کردن پوسیدگی احتمالی استفاده می کند. مینای دندانی که سالم باشد، سفت است و فشار این ابزار فلزی را تحمل می کند. اگر دندان پوسیده باشد، مینای دندان نرم تر می باشد. این وسیله فلزی کمی به مینای پوسیده می چسبد. فشار آوردن بیش از حد با ابزار اکسپلورر باعث وارد شدن آسیب به دندانی که سالم است می شود. این ابزار همچنین ممکن است باعث شود که باکتری را گسترش دهد و باعث پوسیدگی دندان های دیگر شود.

رنگ مخصوص تشخیص پوسیدگی

این رنگ را روی دندان ها می ریزند و  این رنگ خاصیتی دارد که تنها به بخش های پوسیده دندان می چسبد.

تصویر برداری با اشعه ایکس

تصاویری که با استفاده از اشعه ایکس گرفته می شود می توانند پوسیدگی که در مینا در کناره های دندان ها، در جایی که دندان ها به هم می رسند و همچنین در عاج دندان که زیر مینای دندان قرار دارد را نشان دهند. این تصاویر اغلب برای تشخیص پوسیدگی های کوچک در قسمت های بالایی دندان چندان دقیق نیستند. مواد پر کردن دندان یا ترمیم دندان که بر روی دندان ها قرار گرفته اند نیز خود باعث می شوند که پوسیدگی دندان مشخص نشوند.

مشخص کردن پوسیدگی با استفاده از فلورسانس لیزر

در این روش تغییرات ناشی از پوسیدگی مورد محاسبه قرار گرفته می شود. این روش مخصوصا برای حفره ها و شکاف های سطوح بالایی دندان های آسیاب مناسب است. پوسیدگی تنها دلیل پر کردن دندان نیست. دلایل دیگری که مستلزم این نوع ترمیم دندان می باشد از قرار زیر می باشند:
– دندان شکسته و ترک خورده
– فرسوده شدن دندان در اثر دندان قروچه
– استفاده از دندان برای باز کردن خوراکی ها، وسایل

 

ترمیم دندان شیری کودکان

یکی از خدماتی که برای دندان های کودکان انجام می شود همین ترمیم دندان شیری می باشد. البته برای اطلاعات بیشتر در مورد خدمات دندانپزشکی کودکان به مطلبی که تحت عنوان خدمات دندانپزشکی کودکان منتشر شده است، مراجعه نمایید. بسیاری از مواقع ما به یک دو راهی درباره لزوم پر کردن دندان برای درمان پوسیدگی های ایجاد شده بر روی دندان های شیری و کاشت ایمپلنت دندان کودکان میرسیم. در این مواقع والدین اغلب فکر می کنند با توجه به این که دندان های شیری موقت هستند، می توان آنها را به راحتی کشید. البته پیشنهاد متخصص های کلینیک دندانپزشکی مبین این است که کودکان دندان شیری را نیز پر و ترمیم کنند.

دندان های اولیه یا همان دندان های شیری نقش بسیار مهمی در زندگی کودک دارد و می تواند فضای مناسب برای رشد دندان های دائمی در دهان را حفظ کند. اگر دندان شیری کودک قبل از رویش دندان دائمی کشیده شود، دندان های کناری آن از محل صحیح خود حرکت کرده و فضای خالی که به خاطر کشیده شدن دندان ایجاد شده است را پر می کنند. این موضوع باعث ایجاد مشکلات جدی برای رشد دندان های دائمی و جوانه زدن آنها در دهان می شود و ممکن است در آینده نیاز مبرمی به ارتودنسی دندان پیدا شود. به این ترتیب دندان های شیری باید به عنوان راهنما برای ایجاد مسیر رشد مناسب برای رشد دندان های دائمی در دهان کودک وجود داشته باشند تا در آینده نیاز به درمان های دیگر و البته هزینه بر تر نسیبت به ترمیم دندان پیدا نشود.

 

روش های ترمیم دندان پوسیده

روش اول : ترمیم مستقیم

در این روش ترمیم ، در جلسه اول پوسیدگی دندان برداشته شده و دندان برای ترمیم آماده می شود. دندانپزشک گزینه های بسیار زیادی برای پر کردن و ترمیم دندان پوسیده دارد. برای  نمونه  گلاس یا رزین اینومر برای پر کردن قسمت های نزدیک ریشه و یا مناطقی که تحت فشار زیاد نیستند، مورد استفاده قرار می گیرد.

روش دوم: ترمیم غیر مستقیم

در روش ترمیم غیر مستقیم، در یک جلسه دندان تراش خورده ، پوسیدگی خارج می شود بعد قالبی از دندان تهیه می کنند . ماده ترمیمی در لابراتوار ساخته می شود و در جلسه دیگری در دهان بیمار قرار می گیرد و به داخل دندان چسبیده می شود.مواد ترمیمی گاهی در تاج دندان قرار می گیرند و قسمتی از دندان را پر می کنند که فشار جویدن را تحمل می کند و باید از مواد مقاومتری استفاده شود . اما گاهی این مواد برای حفره های درونی دندان استفاده می شود و می توان فلز طلا ، سرامیک و یا رزین را بکاربرد.

فرآیند و مراحل پر کردن دندان

پزشک دندانپزشک در ابتدا دندان و ناحیه اطراف را برای ترمیم قسمت آسیب‌ دیده آماده و تراش می‌دهد. پوسیدگی یا آسیب‌دیدگی با لیزر یا هندپیس دندانپزشکی برداشته شده و جرم‌گیری این ناحیه برای پاک سازی از باکتری‌ها یا ذرات باقیمانده پیش از تکمیل ترمیم انجام می‌شود.

برای پر کردن دندان با کامپوزیت ابتدا می بایست دندان پوسیده را ایزوله نمود. ایزوله کردن دندان پوسیده در ترمیم با کامپوزیت به این دلیل بسیار مهم است که اجازه نمی‌دهد رطوبت درمان باندینگ را با اختلال مواجه کند. دندانپزشک در باندینگ لایه‌های چسب و سپس ماده کامپوزیت را روی دندان می‌زند و آن را با تابش نور مخصوص خشک و سفت می‌کند. این نوع درمان زیبایی خاص خود را به همراه دارد.

انواع مواد برای پر کردن و ترمیم دندان

آمالگام

آمالگام  یکی از قدیمی ترین موادی می باشد که برای پر کردن دندان مورد استفاده قرار می گیرد و به دلیل رنگ نقره‌ای که دارد به سادگی تشخیص داده می شود. ماده آمالگام ترکیبی از چند نوع فلز چون : نقره، جیوه و قلع می باشد. از آنجایی که جیوه موجود در ماده آمالگام سمی است، این ماده کم کم دارد از رده خارج می شود.

با این حال آمالگام هنوز یکی از ارزان‌ترین و مقاوم‌ترین مواد برای پر کردن دندان است ولی به علت تیره رنگ شدن آن به مرور زمان، طرفداران زیادی ندارد و بیشتر مواقع از مواد دیگر استفاده می شود. به علاوه برای استفاده از آمالگام باید بخش سالم دندان نیز تراشیده شود تا بتوان ماده را به خوبی به دندان چسباند. همچنین چون آمالگام از فلز ساخته می‌شود، احتمال بروز حساسیت به سرما و گرما و ایجاد جریان ضعیف الکتریکی هنگام برخورد با مواد آلمینیومی را نیز به دنبال دارد.

ترمیم دندان با آمالگام

مراحل پر کردن دندان با ماده آمالگام

  • در ابتدا برای پر کردن دندان با ماده آمالگام ابتدا دندان دریل می شود تا بقسمت هایی که پوسیده شده اند، خارج شود.
  • سپس دندانپزشک ترکیب آمالگام را آماده میکند.
  • آمالگام روی دندان قرار داده  و شکل دهی می شود تا سطوح و انحنا های آن همانند دندان طبیعی باشد.
  • مواد آمالگام روی دندان به سرعت سفت و خشک میشود.

آیا جیوه موجود در آمالگام ضرر ندارد؟

همان طور که قبلا اشاره کردیم جیوه موجود در آمالگام سمی است ولی با این وجود شواهد علمی فراوانی نشان میدهند که آمالگام خطری برای سلامتی ایجاد نمی کند. بر اساس همین تحقیقات علمی سازمان نظارت بر غذا و داروی امریکا (FDA) پر کننده آمالگام را برای کودکان بالای ۶ سال و بزرگسالان بی خطر و ایمن دانسته است. در واقع تحقیقات علمی بسیار زیادی که توسط FDA انجام شده است، هیچ ارتباطی بین استفاده از آمالگام و بروز مشکلاتی در سلامتی نشان نداده است. اما دستگاه عصبی جنین و کودکان کم سن ممکن است در مقابل تاثیر نوروتوکسینی (سم عصبی) بخار جیوه موجود در آمالگام حساس تر باشند. داده های بسیار محدودی در مورد تاثیر بلند مدت استفاده از آمالگام در زنان باردار و جنین در حال رشد آنها وجود دارد. به همین علت در چنین مواردی تصمیم گیری بر عهده دندانپزشک است که آیا زنان باردار می توانند از این مواد استفاده کنند یا خیر.

چرا با وجود سمی بود جیوه از این عنصر در آمالگام پر کننده دندان استفاده میشود؟

علت استفاده کردن از عنصر جیوه در آمالگام، پیوندی است که قادر است بین ذرات آلیاژ و جیوه برقرار می کند. این پیوند باعث استحکام، دوام و سختی آمالگام می شود.

کامپوزیت

یکی دیگر از موادی که برای پر کردن دندان مورد استفاده قرار گرفته می شود، کامپوزیت است. کامپوزیت ظاهری شبیه به دندان طبیعی ایجاد می‌کند و بر خلاف ماده آمالگام در صورت استفاده از این ماده نیازی نیست که بخش سالم دندان برای چسبیده شدن بهتر ماده کامپوزیت تراشیده شود. کامپوزیت برخلاف آمالگام که به مرور زمان تیره می شود، دچار خوردگی یا تغییر رنگ نمی‌شود. چسباندن این ماده به دندان آن را مقاوم‌تر می‌کند و انتخابی مناسب برای ترمیم پوسیدگی‌های کوچک به شمار می‌آید.

اما شاید مهمترین نقطه ضعفی که کامپوزیت دارد این است که برای ترمیم پوسیدگی‌های بزرگ توصیه نمی شود چرا که هزینه پر کردن دندان با کامپوزیت بیشتر از آمالگام می باشد. از این گذشته پر کردن دندان با کامپوزیت زمان بیشتری می‌برد و این ماده در برابر لک شدن با چای و قهوه آسیب‌پذیرتر است. ولی به هر حال معمولا برای دندان های جلویی که هنگام لبخند زدن آن دندان معلوم می شود از ماده کامپوزین استفاده می شود.

ترمیم دندان با کامپوزیت

مراحل و نحوه پر کردن دندان با ماده کامپوزیت

– متخصص دندانپزشک ابتدا دندان تحت درمان را ایزوله میکند تا بزاق به آن راه نداشته باشد و دندان خشک باقی بماند.
– سپس با استفاده از دریل دندانپزشکی قسمت هایی که پوسیده و عفونی شده اند، برداشته می شوند.
– رزین کامپوزیت به صورت لایه لایه در فضای خالی ایجاد شده قرار گرفته می شود تا دندان پر شود.
– نور مخصوصی آبی رنگ به هر لایه از مواد پر شده تابانده می شود تا ماده کامپوزیت سفت شود.
– پس از این که دندان کاملا پر شد، رزین کامپوزیت شکل دهی میشود تا سطوح و انحناهای آن کاملا مشابه دندان طبیعی شود.
– برای پر کردن دندان با کامپوزیت باید مدت بیشتری روی صندلی دندانپزشکی بنشینید.

یکی از دلایلی که برای پر کردن دندان از ماده کامپوزیت استفاده می شود این است که در مقایسه با آمالگام بخش کمتری از دندان سالم تراشیده می شود بنابراین  استفاده از ماده کامپوزیت بهتر است. علاوه بر این پیوند قوی با دندان برقرار میکند و میتواند فشاری که هنگام جویدن بر آن وارد میشود را به خوبی تحمل کند. کامپوزیت از ساختار دندان نیز پشتیبانی میکند چرا که دندان را در مقابل دمای خیلی سرد و خیلی گرم عایق میسازد.

برای پر کردن و ترمیم دندان ماده آمالگام بهتر است یا ماده کامپوزیت ؟

مزایای پر کردن دندان با آمالگام

  • استحکام ماده آمالگام بیشتر از ماده کامپوزیت است بنابراین برای دندان های عقبی که فشار زیادی نسبت به دندان های جلویی تحمل می کنند، مناسب تر است.
  • اگر مسئله هزینه پر کردن دندان است، آمالگام کم هزینه تر نسبت به کامپوزیت است.
  • پر کردن دندان با آمالگام سریعتر از کامپوزیت است.
  • در مورد سمی بودن ماده آمالگام نگران نباشید شواهد اثبات شده نشان می دهد که آمالگام بی خطر است.
  • کار با آمالگام برای دندانپزشک آسان تر از مواد دیگر است.
  • برای پر کردن دندان با کامپوزیت باید بتوان دندان را ایزوله کرده و خشک نگه داشت. در نواحی که خشک نگه داشتن دندان دشوار باشد مانند دندانهای عقبی و پوسیدگی های زیر مرز لثه، معمولا آمالگام ترجیح داده می شود.
  • آمالگام دوام و طول عمر بیشتری نسبت به کامپوزیت دارد.

مزایای پر کردن دندان با کامپوزیت

  • چون این مواد همرنگ دندان( ماده سفید) است نسبت به آمالگام که تیره رنگ است از زیبایی بیشتری برخوردار است.
  • برای پر کردن دندان با کامپوزیت نیاز کمتری به تراشیدن و دریل کردن دندان است و بخش بیشتری از ساختار طبیعی دندان حفظ می شود.
  • با کمک نور مخصوصی مواد ترمیمی ظرف چند ثانیه سفت و مستحکم می شود.
  • این مواد پیوند بسیار محکمی با دندان برقرار می کنند که به محافظت از دندان در مقابل شکستن کمک می کند.
  • شکل دهی به مواد کامپوزیتی برای دندانپزشک بسیار راحت تر است در نتیجه شکل نهایی آن خیلی بیشتر شبیه به دندان واقعی خواهد بود.
  • برخی افراد ممکن است به آمالگام آلرژی نشان دهند، اما واکنش آلرژی به کامپوزیت دندان مشاهده نشده است.
  • کامپوزیت عایق حرارتی است و گرما و سرما را منتقل نمی کند. از آنجایی که آمالگام فلز است رسانای خوبی برای انتقال دما می باشد. به خصوص در مواردی که پر شدگی زیاد باشد، تجربه حساسیت دندان به سرما و گرما متداول است. در بیشتر موارد حساسیت دندان پس از چند روز یا چند هفته کاهش پیدا میکند اما در برخی افراد تا آخر این حساسیت باقی می ماند به خصوص هنگامی که دندان در معرض سرما قرار می گیرد.
  • مواد ترمیمی کامپوزیت امکان انواع ترمیمهای دندانی را فراهم کرده اند و در بسیاری از مواقع به جای تعویض مواد ترمیمی، میتوان تنها بخش آسیب دیده دندان را پر کرد چرا که مواد جدید کامپوزیت هم به دندان خوب می چسبند هم به پر شدگی پیشین.

سرامیک

از دو ماده آمالگام و کامپوزیت معمولا برای پر کردن دندان ها استفاده می شود ولی از مواد دیگری همچون سرامیک هم برای پر کردن دندان استفاده می شود. سرامیک یا چینی (پرسلن) ماده‌ای می باشد که برخلاف آمالگام یا کامپوزیت به دندان چسبانده نمی‌شود. این ماده در لابراتوار دندانپزشکی به شیوه ای  تهیه می‌شود که به خوبی بخش های پوسیده را پوشش می دهد. از آنجایی که این ماده ظاهری شبیه به دندان طبیعی را ایجاد می‌کند، همانند کامپوزیت مشخص نیست که دندان پر شده است.

اما یکی از دلایلی که از سرامیک کمتر در پر کردن دندان استفاده می شود این است که پر کردن دندان با سرامیک  گران‌تر از پر کردن دندان با آمالگام یا کامپوزیت است. دلیل دیگر این است که  به دلیل ماهیت حجیم آن در مقایسه با پر کردن با آمالگام بخش بیشتری از دندان سالم باید تراشیده شود.

طلا

طلا گران‌ترین ماده برای پر کردن دندان می باشد و تنها زمانی به کار برده می‌شود که استحکام بسیار بالا مورد نظر باشد. ترمیم طلایی مشابه ترمیم سرامیکی در لابراتوار آماده می‌شود و به افرادی پیشنهاد می‌شود که می‌خواهند پرکردگی مقاوم در برابر تغییر رنگ و خوردگی داشته باشند. طلا اجازه نمی‌دهد آب دهان، باکتری و ذرات غذا طلا در سوراخ ناشی از پوسیدگی نفوذ کنند. معایب پر کردن با طلا هم نسبت به سایر مواد کاملا مشخص است، این انتخاب هزینه سنگینی دارد و رنگ زرین آن کاملاً مشخص است.

ترمیم دندان و پر کردن با طلا

اینله اونله

اینله اونله راه‌حلی بین پر کردن و روکش است و زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که پر کردن کافی نباشد و برای قرار دادن روکش کشیدن یک یا چند دندان سالم ضروری باشد. اینله اونله دوام و معمولاً ماندگاری بیشتری از پرکردگی دارد. اینله اونله معمولاً از طلا یا سرامیک ساخته می‌شود، نوع سرامیکی به دلیل همرنگ دندان بودن برای ترمیم دندان‌های جلویی کاربرد بیشتری دارد.

از دندان‌ها قالب گرفته می‌شود تا اطمینان حاصل شود که اینله اونله کاملاً اندازه حفره پوسیدگی است؛ بنابراین لازم است بیمار دو بار به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کند. تا زمان آماده شدن اینله اونله از پرکردگی موقت استفاده می‌شود. اندازه بودن ترمیم در جلسه دوم، پس از تزریق بی‌حسی موضعی بررسی می‌شود.

 

پر کردن موقت

پس از انجام مرحله اول عصب‌کشی همان درمان ریشه دندان تا زمانی که دندان دردش کاهش یابد و همچنین پس از آماده‌سازی و تراش دادن دندان برای اینله تا زمان تهیه ترمیم و روکش چینی یا طلا، دندانپزشک دندان را به منظور محافظت از آن به طور موقت پر می‌کند که اصطلاحا به این عما هم پانسمان کردن گفته می شود. مواد مخصوص پر کردن موقت دندان در شرایط اورژانسی نیز به کار برده می‌شود تا ابتدا آسیب‌دیدگی‌های جدی‌تر درمان شود و سپس دندان پر شود. به علاوه ممکن است بیمارانی که مدت‌ها تحت درمان بیماری‌های مختلف بوده‌اند و ضعیف شده‌اند، نتوانند پر کردن دائم را تحمل کنند.

 

بهترین ماده برای پر کردن دندان چیست؟

قبل از اینکه بفهمید که برای پر کردن دندان بهترین ماده چیست باید چند نکته مهم در نظر گرفته شود.

۱- بزرگی حفره دندانی که قرار است پر شود

به خاطر استحکام بیشتر آمالگام، در مواردی که اندازه حفره در دندانهای عقبی که فشار زیادی را تحمل میکنند زیاد باشد برای پر کردن آن آمالگام توصیه میشود. با این حال با پیشرفتهای اخیر در ساخت رزین کامپوزیت دندان ممکن است این موضوع اهمیت چندانی نداشته باشد. برخی پژوهشهای اخیر تفاوت جزئی بین عملکرد آمالگام و کامپوزیت در پر شدگی های بزرگ را گزارش کرده اند. با این حال پژوهشی در سال ۲۰۱۰ که نرخ پایینی برای عدم موفقیت پر کردگی کامپوزیت گزارش کرده بود، در شرایطی که ترمیم زیادی در دندان لازم بود دوام آمالگام را بهتر گزارش کرد. در مواردی که ناحیه ترمیم کوچک باشد به خصوص اگر در نواحی از دندان باشد که تحت فشار زیادی قرار ندارد، نیروی بسیار کمتری به مواد ترمیمی وارد میشود بنابراین از این لحاظ آمالگام یا کامپوزیت تفاوتی نمیکند.

۲- قرار گیری در معرض فشار زیاد

یکی از عوامل اصلی عدم موفقیت ترمیم های دندانی ترک خوردن و شکستن است. به همین علت در مواردی که نیروی بیش از حد معمول به مواد ترمیمی وارد میشود استفاده از کامپوزیت توصیه نمیشود. مثلا در بیمارانی که عادت بهم فشردن دندانها یا دندان قروچه دارند آمالگام مناسب تر است. در پژوهشی که در سال ۲۰۱۵ منتشر شد علت اصلی عدم موفقیت ترمیمهای کامپوزیتی شکستن ترمیم گزارش شده است.

۳- احتمال پوسیدگی مجدد دندان

در برخی افراد به دلایل مختلف احتمال پوسیدگی مجدد دندان زیاد است. در چنین شرایطی وجود درز و حفره مانند وجود فاصله بسیار کم بین دندان و مواد پر کننده میتواند کمک زیادی به تجمع پلاک و باکتریهای عامل پوسیدگی دندان نماید. آمالگام دندان ماهیتا مهر و موم شونده است. به این صورت که تغییراتی در خود فلز رخ میدهد که هر گونه فضای میکروسکپی موجود بین مواد ترمیمی و دندان را پر میکند. اما در ترمیمهای چسبانده شده (باندینگ) مانند کامپوزیت، هنگام تابانیدن نور مخصوص کمی انقباض رخ میدهد. بنابراین حتی اگر کامپوزیت تنگاتنگ به دندان چسبیده باشد، باز هم ممکن است کمی انقباض یافته و احتمالا فاصله میکروسکپی بین دندان و مواد ترمیمی ایجاد شود. در مقاله ۲۰۱۵ بِک، پوسیدگی مجدد دندان دومین عامل اصلی عدم موفقیت ترمیمهای کامپوزیتی گزارش شد.

۴- در معرض دید بودن ترمیم

کامپوزیت همرنگ دندان است و هنگام صحبت کردن یا خندیدن اگر دندان ترمیم شده با کامپوزیت در معرض دید قرار بگیرد هیچ کسی متوجه آن نمیشود چرا که هیچ تفاوتی با دندان طبیعی ندارد. بنابراین تردیدی نیست که پر کردن دندان با کامپوزیت بسیار مطلوب تر و مورد پسند تر است. به خصوص در نواحی که دندان ترمیم شده در معرض دید قرار دارد زیبایی آن اهمیت بسزایی پیدا میکند. آمالگام تفاوت رنگ قابل توجهی با رنگ بخش طبیعی دندان که آن را احاطه کرده است دارد بنابراین توجه ها را به خود جلب میکند.

۵- آلرژی به فلز

آلرژی به فلز موجود در آمالگام در موارد نادر گزارش شده است. در این افراد استفاده از مواد ترمیمی کامپوزیت تنها راه درمان است. در تحقیقات صورت گرفته کمتر از صد مورد واکنش آلرژی به آمالگام دندان مشاهده شده است.

Read more...

اصلاح طرح لبخند

لبخند یکی از هدیه های زیبای الهی است که همواره دلنشین است. اما لبخندی که دارای هماهنگی اجزای صورت است، دلنشینی بیشتری دارد. وجود دندان هایی صاف و یکدست و درخشان برای هر فردی خواستنی و جذاب است که زیبایی بی نظیری نیز به چهره می بخشد. لبخند با دندان هایی زیبا، یکی از موارد مهم و تاثیر گذار در چهره است که امروزه افراد زیادی خواستار آن هستند.
آیا شما نیز خواستار چنین دندان هایی هستید؟ آیا شما هم تمایل دارید تا برای به دست آوردن دندان هایی زیبا و دلنشین به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید، اما نمی دانید که چه روشی برای شما مناسب است؟
یک دندانپزشک متخصص با بررسی وضعیت دهان و دندان شما و ارزیابی نقص دندان، مناسب ترین و بهترین روش درمانی را برای شما انتخاب می کند. بهتر است تا قبل از مراجعه، مقاله زیر را مطالعه نمایید تا با روش های طرح لبخند آشنایی پیدا کنید. در این صورت هنگامی که به مطب دندانپزشکی مراجعه کردید، می توانید به راحتی با دندانپزشک خود مشورت کنید.

طراحی لبخند چیست؟

طبق تحقیقات، لبخند زیبا و دلنشین دومین فاکتور زیبایی صورت (اولین فاکتور چشم) است. از این رو لبخند سالم و دلنشین تاثیر عمیق و ماندگاری روی بیننده خواهد داشت. طراحی لبخند زیبا حاصل تلفیق اجزا صورت و دندان ها است. این اجزا شامل تناسب کلی شکل و پروفایل صورت با طراحی لبخند، رنگ پوست صورت، فرم لب‌ها و گونه، فرم و طرح لثه، فرم، رنگ و موقعیت دندان ها می باشد. در واقع ترکیب این اجزا یک منحنی ایجاد می کند که به خط لبخند مشهور بوده و باعث ایجاد چهره دلنشین، شاد و مثبت خواهد شد.

مهم ترین مساله در طراحی لبخند، تشخیص و طرح درمان درست است. این دانش و هنر متخصص زیبایی و پروتز است‌که صورت و لبخند هر شخص را آنالیز نموده و روابط میان اجزای صورت را به خوبی بشناسد و بهترین طرح درمان را ارائه دهد.

با پیشرفت روز افزون تکنولوژی و همچنین افزایش انواع روش‌ها و درمان های زیبایی در سال‌های اخیر، مقوله دندانپزشکی نیز از این‌ امر مهم بی‌تاثیر نبوده‌ است.

اصلاح طرح لبخند چیست؟

 

اصلاح طرح لبخند یا طراحی لبخند، مجموعه‌ای از درمان‌های زیبایی است‌ که درنهایت به ایجاد لبخندی زیبا منجر می شود. فرآيند اصلاح طرح لبخند یا طراحی لبخند لثه های ناصاف و بدشکل را اصلاح و مشكلات ديگر دندان را برطرف می نماید. همچنين اصلاح طرح لبخند می تواند بطور چشمگير طول، عرض، رنگ و شكل دندان ها را تغيير دهد تا ظاهري شاداب و متناسب داشته باشيد. اصلاح طرح لبخند یا طراحی لبخند فقط رويکرد زيبايي ندارد، بلكه در طي انجام فرايند اصلاح طرح لبخند، براي تشخيص مشكلات كاركردي، دندان ها معاينه می شوند .

کاندیداهای اصلاح طرح لبخند

در هنگام مشاوره شخصي، دندانپزشك تشخيص می دهد كه‌آيا شما‌ براي انجام اصلاح طرح لبخند كانديدای مناسبي هستيد يا خير. دندانپزشک براي‌ آگاهي از اهداف هر فرد، به كمک تكنولوژي پيشرفته دندان و فک، شما را معاينه می کند. براي‌ اينكه بيمار صلاحيت انجام اصلاح طرح لبخند را دارا شود، بايد از سلامت دهاني خوبي برخوردار باشد و نبايد هیچ‌گونه پوسيدگي و بيماري لثه در دهان فرد وجود داشته‌باشد.

در صورتی‌ که دندان های‌ شما به مشکلات زیر دچار شده‌ است، قبل از اصلاح طرح لبخند یا طراحی لبخند شما ابتدا باید‌ برای درمان بیماری دندانتان به دندانپزشک مراجعه کنید.

  • لب پر شدن دندان‌ ها
  • فاصله‌ی بین دندان‌ ها
  • نداشتن دندان
  • بدرنگ شدن دندان ها
  • داشتن دندان های‌ کج
  • پوسیدگی دندان ها
  • داشتن لبخند لثه‌ای
  • دندان های کوتاه

مزایای اصلاح طرح لبخند

اطلاح طرح لبخند می تواند مزیت های زیر را داشته باشد:

  1. ایجاد طرح لبخند، با سفید و روشن تر نشان دادن دندان ها، سبب جوان تر نشان داده شدن چهره می گردد.
  2. بسیاری از بیماری ها و مشکلات دهان و دندانی، به کمک اصلاح طرح لبخند رفع می گردد.
  3. این روش می تواند بسیاری از پوسیدگی های دندانی، عفونت ها و بیماری های لثه را کمتر کند.
  4. ایجاد طرح لبخند، با بهبود ساختار دهان و دندان می تواند نسبت لثه را تنظیم کند.

هزینه اصلاح طرح لبخند

مدت درمان و هزینه اصلاح طرح لبخند به مهارت دندانپزشک، نوع بیمه درمانی، وضعیت بهداشتی دندان و میزان اصلاح بستگی دارد. هر چقدر برای داشتن لبخند زیبا به درمان پیچیده‌تری نیاز باشد، قیمت و هزینه درمان طراحی لبخند نیز افزایش می‌یابد. در هنگام مشاوره، دندانپزشک زیبایی، تمامی این‌ عوامل را در نظر خواهد گرفت و طرح لبخند ویژه‌ای را با قیمت و دستمزد مورد نظرش پیشنهاد خواهد کرد. البته عرفا در این رابطه دستمزد بصورت واحدی اعلام می شود و پزشکان زیبایی دندان به‌ ازای هر واحد مبلغی را اعلام می نمایند .

طراحی دیجیتالی لبخند Digital Smile Design – DSD

 

سيستم DSD یا طراحی دیجیتال لبخند يک سيستم کاملاً منحصر بفرد می باشد که‌ براي اولين بار طراحی لبخند بيمار بصورت ديجيتالی و توسط کامپيوتر انجام مي گيرد. قبل‌ از هرگونه عمليات دندانپزشکی، می توان نتيجه درمان را به‌ فرد نشان داد و همچنين شما می توانيد باتوجه به‌ سليقه شخصی خود و يا عکس و خاطرات گذشته در مورد طراحی لبخند خود اظهار نظر نماييد. اين سيستم طراحی لبخند کاملاً واقعی و طبيعی طراحی می شود و بهترين راهنما برای مراجعه کنندگانی که‌ به زيبايی دندان ها و طرح لبخند اهميت ويژه‌ای مي دهند، می باشد.

اندازه گيری دقيق اصلاح طرح لبخند با استفاده از تناسب‌هاي مختلف و تنظيم پارامترهای طراحی صورت شامل فاصله دو مردمک و فاصله گوشه‌های لب،‌ ارتفاع صورت و … انجام می پذيرد. استفاده از نرم افزار پيشرفته GPS ،و قابليت منحصر بفرد آن‌ در آناليز زيبايی صورت و دندان، اين امکان را به‌ ما می دهد که‌ به سادگی و با دقت بالا پارامترهای مورد نظر را بررسی و دستورات لابراتوری و کلينيکی را صادر نماييم. با استفاده‌ از نرم افزار بررسی عکس ديجيتالی صورت تغييرات لازم شامل: اندازه، شکل، تناسب دندان ها،‌ ارتفاع و ديگر مشخصات در لبخند شما اعمال مي شود.

ماندگاری اصلاح طرح لبخند

 

درمان و زیباسازی در حوزه دندان و به خصوص زیبایی از جمله اصلاح طرح لبخند دندان مستلزم مراقبت از دهان و دندان و نگهداری بعد از درمان است. برای افزایش طول عمر دندان ها باید بهداشت دهانی را به خوبی رعایت کرد تا دندان ها آسیب نبینند و بعد از اینکه درمان روی آن ها انجام شد نیز باید با مسواک زدن و نخ دندان زدن هم سفید بودن دندان ها را حفظ کرد و هم باعث ماندگاری سالم بودن دندان ها شد. با این وجود برای حفظ زیبایی و سلامت دندان ها لازم است به صورت مداوم تحت معاینه دندانپزشک قرار بگیرد تا در صورت نیاز درمان لازم برای دندان لک شده و یا لب پر شده شما انجام شود.

انواع روش های طراحی لبخند

 

هر دهان و دندانی ویژگی‌های خاصی‌ دارد و درک این ویژگی‌ها می تواند به ارائه خدمات دندانپزشکی زیبایی مناسب به‌ هر فرد کمک کند. معمولاً، اصلاح لبخند لثه‌ای و اصلاح طرح لبخند دارای متد متعددی‌ است و فرآیند اصلاح طرح لبخند دندان می تواند ترکیبی از روش‌های زیر باشد که‌ تشخیص و روند کار با متخصص و دندانپزشک زیبایی است.

۱. باندینگ دندان

باندینگ دندان یک روش طراحی لبخند مطمئن و بی خطر در دندانپزشکی زیبایی است‌ که‌ برای بهبود ظاهر خراشیده، ترک خورده، یا تغییر رنگ داده دندان ها به منظور اصلاح طرح لبخند استفاده می شود. از این روش می توان برای حذف فضاهای خالی بین دندان ها و نیز تغییر اندازه یا شکل دندان استفاده‌ کرد. این‌ روش در زمانی کم امکان پذیر است. در باندینگ دندان می توان از بهترین رنگی که‌ با دندان فرد مطابقت دارد، برای تغییر رنگ دندان استفاده کرد.

۲. بلیچینگ یا سفید کردن دندان

بلیچینگ یا سفید کردن دندان یکی از روش‌های متداول برای اصلاح طرح لبخند است‌ که برای‌ افرادی که‌ به دنبال داشتن لبخند زیبا با صرف زمان بسیار کم هستند، مناسب است. در این حالت بیماران می توانند فرآیند سفید شدن دندان را در مطب دندانپزشکی یا در خانه انجام دهند. هر دو حالت این‌ روش درمانی بسیار متداول‌ است و می تواند نتایج فوق العاده در کوتاه مدت برای اصلاح طرح لبخند به‌ همراه داشته‌ باشد.

۳. ونیر پرسلن یا لمینت دندان

ونیر پرسلن که‌ در اصلاح لمینت یا لمینت دندان نیز نامیده می شود، قابلیت اصلاح تعدادی از مشکلات و ترمیم زیبایی دندان برای اصلاح طرح لبخند را دارد. این نوع روکش بر روی دندان ها قرار می گیرد و به‌ این ترتیب مشکلات ظاهری آنها همچون خراشیدگی، کجی، و تغییر رنگ را پنهان می کند. فقط در طول دو جلسه درمانی، لمینت دندان می تواند به‌ شما یک لبخند حیرت انگیز هدیه دهد.

۴.انواع روکش های دندانی

ساخت روکش و پروتزهای دندانی با زيبايی حداکثری و کاربردی واقعيت توسط تکنولوژي CAD/CAM با طراحی منحصر به فرد ديجيتالی و استفاده از Zironica به جاي فلزهای موجود دندانپزشکی توانسته‌ است، از مشکلات رايج روکش های‌ قبلی بکاهد. در اين مرکز کليه روکش های دندانی و روکش ایمپلنت دندان توسط اين تکنولوژی طراحی و ساخته شده و نهايت مقاومت و زيبايی را دربر دارد. همچنين از تعداد جلسات مراجعه جهت امتحان و تست روکش کاسته شده و تنها در يک جلسه پس از قالبگيری قابل تحويل می باشد.

۵. اصلاح لبخند لثه ای با ارتودنسی

در طراحی لبخند در موارد بسیار زیادی از ارتودنسی استفاده می شود و تقریبا بهترین روش درمان نیز هست. چرا که هیچگونه تغییر یا دست‌کاری در سطوح دندانی ایجاد نمی شود و کاملا مناسب دندان هایی‌ می باشد که کاملا خوشرنگ و زیبا هستند و فقط دچار نامرتبی می باشند که‌ با انجام روش ارتودنسی مرتب می شوند.
البته ایراداتی نیز دارد که‌ از جمله‌ آن درمان طولانی آن و همچنین افزایش احتمال پوسیدگی دندان ها در طول دوره درمان می باشد که البته اشکال پوسیدگی امروزه توسط انجام روش ارتودنسی نامرئی کاملا رفع شده‌ است.

۶. پر کردگی به رنگ دندان

استفاده از پر کردگی هم رنگ دندان جذاب تر و ایمن تر از روش‌های قدیمی‌ است که‌ در آن ها از فلز برای پرکردن دندان ها استفاده می شود. امروزه می توان پرکردگی های‌ فلزی قدیمی دندان را با مواد کامپوزیت دندانی سفید جایگزین کرد و به این ترتیب طرح لبخند را زیباتر جلوه داد.

۷. کاشت دندان (ایمپلنت)

اگر یک یا چند دندان خود را از دست داده‌اید، کاشت دندان و ایمپلنت را به شما توصیه می کنیم و توصیه می شود، برای‌ این منظور از یک انکور برجسته‌ برای روکش دندانی یا بریج (پل دندان) استفاده شود.

۸. جراحی لثه

در بسیاری از موارد دندان ها بسیار کوتاه می باشند و بخش لثه ای‌ آن ها توسط لثه بیش از حد پوشیده شده‌ است، این موارد به لبخند لثه‌ای یا Gummy Smile معروف می باشند. در اکثر این موارد امکان طراحی لبخند توسط جراحی لثه در مطب یا توسط لیزر امکان پذیر می باشد و با وجود سادگی درمان و انجام در یک جلسه، نتیجه‌ای غیر قابل توصیف دربردارد.

۹. جراحی فک و صورت

گاهى مشكل زيبايى لبخند مربوط به عقب يا جلو بودن فک است، در اين شرايط نمی توان‌ با روش‌هايى مثل ارتودنسى يا لمينت موقعيت دندان ها را اصلاح كرد و طرح درمان در اين مورد جراحى فک مى باشد كه‌ در اين روش استخوان فک جابجا می شود تا در موقعيت ايده آل قرار گيرد.

نکات مهم در اصلاح طرح لبخند

برای اصلاح طرح لبخند، دندانپزشک نکاتی را در نظر می گیرد که در زیر به آن ها اشاره می کنیم:

طول دندان

دندان های‌ بلند باعث می شوند، ظاهر فرد جوان‌تر بنظر برسد. زیرا افزایش سن باعث ایجاد فرسودگی و سایش دندان ها می شود. لبخند لثه ای نیز عموماً باعث کوچک‌تر دیده شدن دندان ها می شود. اصلاح طرح لبخند لثه‌ای برای دندان های‌ کوچک‌تر، شامل فرم دهی و افزایش طول دو دندان مرکزی جلو با روکش چینی یا کامپوزیت یا ارائه برنامه‌ای‌ برای لیزر درمانی جهت افزایش نمایانی دندان ها می باشد.

افزایش طول دندان بر ظاهر کلی صورت تأثیر می گذارد. مثلاً داشتن دندان‌های بلند، مربعی و شکیل باعث می شود فرد لاغرتر بنظر برسد.

خط لبخند

خط لبخند یک خط خیالی است‌ که‌ در وضعیت ایده آل از لبه دندان های‌ بالایی امتداد پیدا می کند و مشابه انحنای لب پایینی شما، در هنگام لبخند زدن‌ است. از این خط به‌عنوان استانداردی‌ برای اصلاح لبخند لثه‌ای و اصلاح طرح لبخند دندان و بعنوان مقیاسی برای‌ تعیین اندازه طول دندان ها، استفاده می شود.

تناسب دندان ها

برای داشتن لبخندی زیبا لازم‌ است دندان‌ها با یکدیگر متناسب باشند. لبخند زیبا لبخندی است‌ که‌ در آن‌ دو دندان مرکزی جلو غالب باشند و نسبت عرض به طول آن‌ها ۴ به ۵ باشد. دندانپزشک با استفاده از این تناسب طول و عرض دندان ها را محاسبه می کند.

بافت و مشخصات دندان‌ ها

دندانپزشک زیبایی می تواند با انتخاب قالب‌هایی که حالت زنانه‌تر یا مردانه‌تری دارد، خط لبخند را اصلاح کند.

عوارض اصلاح طرح لبخند

درباره‌ی عوارض اصلاح طرح لبخند باید بگوییم که‌ طبیعی‌ است که‌ این روش هم‌ مانند تمامی روش‌های زیبایی، عوارض خاص خود را داشته باشد، ولی بیشتر این عوارض، کوتاه مدت و گذرا هستند و پس‌ از مدتی‌ از بین می روند. به هرحال ممکن‌ است برای‌ رسیدن به‌ یک لبخند زیبا، چند عدد از دندان های‌ شما کشیده شود تا بتوان ارتودنسی را اجرا نمود. همچنین در برخی از موارد، ایمپلنت ممکن‌ است کمی احساس لق شدگی‌ در دندان ها را ایجاد کند. یکی‌دیگر از عوارض اصلاح طرح لبخند هم مربوط به بلیچینگ است‌ که می تواند استقامت و استحکام دندان های‌ شما را کاهش دهد و آن‌ها را آسیب پذیر تر از قبل کند.

آنچه شما درباره طرح لبخند زیبا باید بدانید

اصول اصلاح طرح لبخند که می بایست به آن دقت داشت عبارتند از:

  • در یک لبخند زیبا خطی که‌ از لبه برنده دندان های‌ قدامی فک بالا عبور می کند، میبایست در حین لبخند موازی لبه پایین باشد.
  • خط لب بالا در حین لبخند میبایست از محل اتصال لبه لثه به دندان ها عبور کند.
  • در یک لبخند زیبا عمق فضاهای بین دندانی در لبه برنده دندان ها از نسبت‌های خاصی میبایست پیروی کند.
  • درحالت نرمال، لبه دندان های‌ قدامی فک بالا می‌بایست ۱ تا ۱/۵ میلی متر جلوتر و پایین تر از لبه دندان های‌ فک پایین باشد.
  • مقدار دیده شده لبه برنده دندان های‌ قدامی فک بالا در حالت استراحت لب، ۳-۲ میلیمتر باشد.

مراقبت های بعد از اصلاح طرح لبخند

از هر روشی از طرح لبخند که استفاده کردید، برخی نکات و توصیه های یکسان و البته بسیار ضروری وجود دارند که علاوه بر حفظ سلامت دهان و دندان، در افزایش ماندگاری طرح لبخند نیز موثرند:

  1. به طور منظم مسواک بزنید و همواره از نخ دندان برای از بین بردن پلاک های بین دندانی استفاده نمایید.
  2. استفاده از دهانشویه را فراموش نکنید.
  3. مواد غذایی سفتی که به دندان هایتان آسیب وارد می کنند را مصرف نکنید و یک رژیم غذایی مناسب را رعایت کنید.
  4. مصرف نوشیدنی های رنگی مانند چای و قهوه را به حد زیادی کاهش دهید و بعد از نوشیدن آن ها، حتما دهان خود را با آب بشویید.
  5. به منظور چکاپ دندان های خود به طور مرتب به کلینیک دندانپزشکی مراجعه نمایید.
  6. اگر ورزش های رزمی انجام می دهید، حتما آن را به اطلاع دندانپزشک خود برسانید تا در صورت لزوم از نایت گارد استفاده کنید.
  7. برخی از عادت های رفتاری نامناسب مانند دندان قروچه می تواند آسیب هایی جدی به دندان های شما وارد کنند که باید آن ها را به اطلاع دندانپزشک خود برسانید.

سوالات متداول

  1. آیا اصلاح طرح لبخند با درد همراه است؟

    با توجه به اینکه امروزه علم دندانپزشکی و تکنولوژی پیشرفت های زیادی داشته است، می توان گفت که اکثر روش های ایجاد طرح لبخند، بدون هیچگونه دردی انجام می گیرند. هر روشی که نیاز به بی حسی داشته باشد، دندانپزشک برای جلوگیری از درد بیمار در حین درمان، از بی حسی استفاده می کند. بعد از انجام کار نیز دندان دچار حساسیت هایی می گردد که طبیعی بوده و با مصرف دارو های مسکن بعد از چند روز رفع می گردد.

  2. مدت زمان اصلاح طرح لبخند چقدر است؟

    اینکه اصلاح طرح لبخند چقدر زمان نیاز دارد، به موارد متعددی بستگی دارد. نوع روش درمانی مورد نظر و شرایط بیمار از مهمترین آن می باشد. هر کدام از روش های طرح لبخند به زمان خاص خود نیاز دارند. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه باید با دندانپزشک خود مشورت نمایید تا بعد از مشخص شدن نوع درمان، حدود مدت زمان آن مشخص گردد.

 

Read more...

پالیش کامپوزیت دندان

پولیش دندان بعد از کامپوزیت چیست؟

از پولیش برای حفظ کردن برخی خصوصیات ونیر کامپوزیت و بازگرداندن درخشش سطحی آن استفاده می‌شود. در واقع این روش مشابه با جرم گیری دندان بوده که می‌تواند علاوه بر صاف و براق کردن سطح دندان‌ها، تأثیرات مثبتی برای سلامت دهان و دندان نیز داشته باشد.

چرا کامپوزیت درخشندگی و زیبایی خود را به مرور از دست می‌دهد؟

در ابتدا شما باید این موضوع را درک کنید که کامپوزیت یک روش زیبایی دائمی نبوده و بعد از مدت زمانی نیاز به ترمیم پیدا می‌کند. البته میزان استحکام و دوام کامپوزیت‌ها به قدری بالا می‌باشد که اگر شما نکات مراقبتی را به درستی رعایت کنید، می‌تواند تا حدود ۷ الی ۱۰ سال دوام داشته باشد.
با این وجود مواردی هستند که می‌توانند سبب ایجاد خراش روی کامپوزیت دندان شوند که در ادامه آنها را برای شما بیان می‌کنیم:

  1. استفاده از خمیردندان‌های ساینده

    حتماً باید از خمیر دندان مخصوص کامپوزیت برای جلوگیری از ایجاد خراش روی آنها استفاده شود.

  2. استفاده از مسواک‌های زبر

    مورد دیگری که در خراش روی سطح کامپوزیت‌ها بی تأثیر نیست، استفاده از مسواک‌های زبر می‌باشد. برای جلوگیری از این اتفاق لازم است تا از مسواک‌هایی با مویی نرم دندان‌های خود را مسواک بزنید.

  3. پولیش با پودر پومیس

    برخی از دندانپزشکان برای اینکه دندان‌های شما براقیت بیشتری داشته باشند، از این پودر در انتهای درمان استفاده می‌کنند. البته این پودر هیچ آسیبی به مینای دندان وارد نمی‌کند، اما احتمال ایجاد خراش روی سطح کامپوزیت‌ها را به همراه خواهد داشت.

  4. استفاده از دهان‌شویه حاوی الکل

    دهان‌شویه حاوی الکل می‌تواند سبب نرم شدن کامپوزیت‌ها شده و لک شدن و خراشیده شدن آنها را آسان‌تر نماید. بهتر است تا از دندانپزشک خود برای استفاده از یک دهان‌شویه مناسب مشورت بگیرید.

پالیش دندان بعد از کامپوزیت چه اهمیتی دارد؟

 

انجام این کار می‌تواند اهمیت مزیت‌های زیر را به همراه داشته باشد:

  • پالیش باعث برق شدن و صاف شدن سطح کامپوزیت‌ها شده و زیبایی را برای آنها ایجاد می‌کند.
  • به مراقبت از مینای دندان کمک می‌کند.
  • این کار سبب جلوگیری از ایجاد مواردی از جمله سوزش لثه، سایش بیشتر آن، پوسیدگی‌های مکرر دندانی، جمع شدن پلاک‌های دندانی و … می‌شود.
  • این کار علاوه بر جرم زدایی دندان‌ها، تأثیرات بسیار مثبتی روی ریشه دندان‌ها نیز خواهد داشت.
  • می‌تواند مانع از بروز بیماری‌های لثه شود.

هزینه پالیش کامپوزیت

با وجود اینکه مواردی از جمله نحوه پولیش کامپوزیت دندان، دندانپزشک، شرایط دهان و دندانی فرد، مواد مورد استفاده و … روی هزینه این روش تأثیر دارند، اما می‌توان بیان کرد که پالیش دندان‌های کامپوزیت شده با هزینه بسیار کمی همراه می‌باشد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در رابطه با هزینه پولیش دندان بعد از کامپوزیت، بهتر است تا با کلینیک دندانپزشکی تماس بگیرید.

زمان پالیش کامپوزییت

  1. مرحله آخر نصب کامپوزیت دندان

    زمانی که شما برای اولین بار دندان‌های خود را کامپوزیت می‌کنید، در مرحله آخر و بعد از قرار گرفتن کامپوزیت روی دندان‌ها و شکل دهی آنها، باید جزئیات دندان اصلاح شوند. در این شرایط پولیش کامپوزیت می‌تواند به این کار کمک نماید.

  2. حدود ۱ الی ۲ سال بعد از انجام کامپوزیت

    کامپوزیت‌ها بعد از گذشت یک الی دو سال دیگر جلا و زیبایی ابتدایی را نخواهند داشت. البته این موضوع به طور مستقیم به رعایت نکات مراقبتی توسط شما بستگی دارد که هرچه توجه بیشتری به آنها داشته باشید، دوام و زیبایی کامپوزیت‌ها بیشتر خواهند بود. اما با این حال برای اینکه درخشش و جذابیت کامپوزیت‌های خود را همواره داشته باشید، لازم است تا هر چند وقت یک بار به مطب دندانپزشکی مراجعه کنید.

موارد مؤثر در پولیش کامپوزیت دندان خوب

موارد زیر در انجام کیفیت این کار تأثیر دارند:

  1. ابزارهایی مورد استفاده

    برای پولیش کردن کامپوزیت‌ها از ابزارهای متفاوتی استفاده می‌شود که یک دندانپزشک متخصص زیبایی به خوبی می‌داند برای هر فرد از یک و یا چند ابزار استفاده کند.

  2. تکنیک انجام کار

    برای پولیش کامپوزیت دندان می‌توان از دو روش تک مرحله‌ای و چند مرحله‌ای استفاده کرد.

    • روش تک مرحله‌ای

      در این تکنیک از پولیشرهای الماسی برای کاهش مدت زمان انجام کار استفاده می‌شود.

    • روش چند مرحله‌ای

      در این سیستم دندانپزشک از ابزارهای متنوعی برای کانتورینگ، فینیشینگ و پولیشینگ که هر یک ابزارهای خاصی برای هر مرحله هستند، استفاده می‌کند. نتایجی که بعد از این روش به دست می‌آید، دارای کیفیت بهتر و زیبایی بیشتری خواهند بود.

برای پولیش کامپوزیت دندان از چه ابزارهایی استفاده می‌شود؟

ابزارهای زیر برای این کار مورد استفاده قرار می‌گیرند:

  1. تیغ کارباید کانتورینگ

    انواع تیغ‌های کارباید برای این کار مورد استفاده قرار می‌گیرند که برای حاشیه لثه بسیار مناسب هستند.

  2. الماس‌های فینیشینگ

    بعد از انجام کانتورینگ، از الماس‌های فینیشینگ در اندازه‌ها و شکل‌های متفاوت برای این به صورت اسپری آب استفاده می‌شود.

  3. پونیت ها

    پونیت ها در اندازه‌ها و شکل‌های متنوعی وجود دارند که معمولاً جنس آنها از کاربید سیلیکون، الماس و یا اکسید آلومینیوم می‌باشد.

  4. خمیرها

    از این خمیرها نیز برای پولیش کامپوزیت با کمک برس‌های مخصوص و یا دیسک نمدی استفاده می‌شود تا مانع از خراشیده شدن سطح کامپوزیت‌ها گردد.
    برای این کار دندانپزشک حرکات دایره‌ای مانند را با استفاده از ابزار بیان شده، با فشار بسیار کم انجام خواهد داد.

  5. دیسک‌ها و نوارها

    با استفاده از این ابزارها می‌توان به ترمیم ناصافی‌های ایجاد شده پرداخت.

نحوه پالیش کامپوزیت دندان

مراحل انجام این کار در مطب دندانپزشکی به صورت زیر می‌باشد:

  1. در مرحله اول سطح دندان‌ها به طور دقیق توسط دندانپزشک مورد بررسی قرار می‌گیرد. دندانپزشک وضعیت ترمیم کامپوزیت را بررسی کرده که اگر به درستی انجام شده باشد، در این صورت می‌تواند به راحتی پالیش را انجام دهد.
  2. در مرحله بعد که لایه گذاری است، باید دقت شود تا برای ایجاد یک سطح صاف و یکنواخت از حداقل لایه‌ها استفاده شود.
  3. در ادامه از ابزارهای خاص برای فرم دهی دندان‌ها به بهترین نحو ممکن استفاده می‌شود.
  4. مرحله فینیشینگ بعد از سفت شدن کامپوزیت انجام شده که در آخر با استفاده از یک ابزار چرخشی، مراحل این کار به اتمام می‌رسد.

نکات مراقبتی بعد از پولیش کامپوزیت دندان

بعد از اینکه کامپوزیت‌های دندان خود را پولیش کردید، برای جلوگیری از کدر شدن و ایجاد لک روی آنها، لازم است تا نکاتی را رعایت نمایید. این نکات عبارت‌اند از:

  1. از استعمال سیگار و دخانیات پرهیز کنید.
  2. بهداشت دهان و دندان خود را به طور اصولی و درست رعایت نمایید. شما باید حداقل دو بار در روز مسواک زده و روزانه از نخ دندان و دهان‌شویه مناسب استفاده داشته باشید.
  3. برای اینکه از خراشیده شدن کامپوزیت جلوگیری کنید، باید از مسواکی که دارای موی نرم می‌باشد، استفاده کنید.
  4. مصرف غذاها و نوشیدنی‌های رنگی را کاهش داده و بهتر است تا بعد از خوردن آنها دهان خود را با آب بشویید.
  5. در صورتی که به دندان‌قروچه مبتلا می‌باشید، بهتر است تا این موضوع را به دندانپزشک خود اطلاع دهید، زیرا دندان‌قروچه می‌تواند آسیب‌های جدی را به کامپوزیت‌ها و حتی دندان‌های طبیعی وارد کند. در این شرایط دندانپزشک برای شما نایت گارد تجویز می‌کند.
  6. هر چند وقت یک بار برای بررسی وضعیت دندان‌های خود به کلینیک دندانپزشکی مراجعه داشته باشید.
  7. از دندان‌های خود به صورت ابزاری استفاده نکنید، یعنی از انجام اقداماتی مانند نگه داشتن مداد با دندان‌ها، باز کردن درب بطری و یا جویدن یخ اجتناب نمایید.

سؤالات متداول

  1. آیا می‌توانم از جوش شیرین برای پالیش خانگی کامپوزیت دندان استفاده کنم؟

    خیر، برای سفید کردن دندان‌های کامپوزیت شده خود به طور خودسرانه نباید از جوش شیرین استفاده داشته باشید. اگر قصد سفیدتر کردن دندان‌های خود را دارید، بهتر است تا حتماً با دندانپزشک مشورت نمایید.

  2. برای چه مواردی از خمیرهای پالیش کامپوزیت استفاده می‌شود؟

    این خمیر برای کاربردهای زیر مورد استفاده قرار می‌گیرد:

    • سیلانت‌های فشرده و چاله‌ها
    • کلاژهای دندانی
    • ترمیم دندان‌های اولیه
    • ترمیم کامپوزیت
    • ترمیم نقص‌های مینای دندان
    • و …
  3. خمیر پالیش کامپوزیت باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد؟

    این خمیر باید دارای ویژگی‌های زیر باشد:

    • هندلینگ ساده
    • ایجاد کردن سطح شفاف و صاف
Read more...

روکش دندان

روکش دندان

اگر دندانی دچار پوسیدگی شود می توان آن را پر کرد و ترمیم نمود. اما اگر آسیب زیاد باشد و قسمتی از دندان از بین برود ناچاریم آن را روکش کنیم. روکش ها کمک می کنند که ظاهر دندان های شما زیباتر و استحکام آنها بیشتر شود.
اگر میخواهید با انواع روکش دندان آشنا شوید این مقاله را دنبال کنید.

روکش دندان (Dental Crown) تاج یا کلاهک سفید رنگی است که دقیقا همانند دندان اصلی است و در مواردی استفاده می شود که قسمت زیادی از دندان، آسیب دیده یا از بین رفته است. در این شرایط روکشی متناسب با باقیمانده دندان ساخته می شود و بر روی دندان اصلی چسبانده می شود و البته به غیر از ترمیم کاربرد زیبایی هم دارد.

ساختار و طراحی روکش ها که به آنها پروتز ثابت هم می گویند به گونه ای است که هم عملکردشان و هم ظاهرشان کاملا شبیه تاج دندان های طبیعی انسان است. روکش ها کمک می کنند که ظاهر دندان های شما زیباتر و استحکام آنها بیشتر شود

 

ممکن است برای شما هم سوال باشد که روکش دندان در چه مواردی و برای چه کسانی مناسب است؟ آیا اگر عصب کشی کنم حتما باید دندانم را روکش کنم؟ روکش کردن دندان چه مزایا و عوارضی دارد؟ قیمت روکش دندان چقدر است؟ چه مدت ماندگاری دارد

انواع روکش دندان

روکش های دندان به سبب نوع موادی که برای ساخت آن ممکن است به کار گرفته شود انواع مختلفی دارد که در ادامه هر کدام از آنها را توضیح خواهم داد:

۱- روکش های تمام فلزی

گاهی برای ساخت روکش از فلزات مختلفی همچون نیکل، طلا، کروم یا پالادیوم استفاده می شود. بسته  به نوع فلز به کار رفته، ممکن است روکش به رنگ نقره ای، زرد یا سفید باشد. روکش های فلزی بیشتر در دندان های عقبی به کارمی روند. زیرا این روکش ها استحکام بیشتری دارند و برای دندان های عقب که بیشتر تحت فشار و سایش هستند بهترین گزینه است.

۲- روکش های تمام سرامیکی

روکش هایی که تماما از سرامیک ساخته می شوند، به لحاظ استحکام و قدرت نسبت به روکش های تمام فلزی ضعیف تر هستند اما نسبت به آنها زیباتر و طبیعی ترند و کاملا مانند دندان طبیعی هستند. روکش های زیرکونیا از نوع روکش های تمام سرامیک است.

به دو دلیل عمدتا برای روکش کردن دندان های جلویی از روکش های سرامیک استفاده می شود:

  1. رنگ این نوع روکش با رنگ سایر دندان های مجاور بسیار تطابق دارد و باعث می شود دندان های جلو ظاهری طبیعی داشته باشند و در هنگام صحبت کردن و خندیدن با سایر دندان ها همخوانی بیشتری باشد.
  2. از آنجا که دندان های جلو کمتر از سایر دندان ها تحت فشار و ساییده شدن هستند بنابراین روکش های سرامیکی با توجه  به قدرت و استحکامشان بیشتر برای دندان های جلو مناسب هستند.

 

انواع روکش دندان، روکش های تمام فلزی، روکش فلز و سرامیک pfm، روکش های تمام سرامیکی

 

۳- روکش فلز – سرامیک (PFM)

در روکش فلز – سرامیک ترکیبی از فلز و سرامیک وجود دارد به این صورت که هسته روکش از جنس فلز بوده و با لایه ای از سرامیک آن را پوشش می دهد و به همین دلیل است که به این روکش ها به اختصار PFM  (سرامیک جوش خورده به فلز) نیز گفته می شود.

این ترکیب فلز و سرامیک سبب می شود که به علت وجود فلز، روکش تولید شده استقامت بیشتری را نسبت به یک روکش تمام سرامیک دارا باشد و هم چنین پوشش سرامیکی باعث می شود ظاهر زیباتری را نسبت به روکش های تمام فلز داشته باشیم.

درنتیجه مقاومت روکش های PFM از روکش های تمام فلز کمتر و از روکش های تمام سرامیک بیشتر است و برخلاف روکش های سرامیکی کمتر احتمال دارد دچار شکستگی شوند.

روکش های فلز – سرامیک به دلیل اسکلت فلزی که دارند به لحاظ تناژ رنگی، هماهنگی و شفافیت کمتری را نسبت به روکش های سرامیکی دارند در نتیجه ممکن است کاملا شبیه دندان های طبیعی نباشند. البته این مساله به کیفیت سرامیک و نوع ساخت آن هم ارتباط دارد.

روکش pfm یا روکش فلز و سرامیک ترکیبی

در چه مواردی از روکش استفاده می کنیم؟

روکش کردن دندان عوامل مختلفی دارد که هریک از این عوامل ممکن است جنبه زیبایی یا درمانی داشته باشند:

  • تاج برای دندان ایمپلنت شده.
  • در مواردی که دندان عصب کشی یا پر شده.
  • ترمیم دندان پوسیده و فرسوده شده.
  • حفاظت از دندان شکسته یا ترک خورده.
  • استفاده در مواردی که دندان ها بد رنگ هستند.

مراحل انجام روکش دندان

پروسه روکش دندان ممکن است دو یا سه جلسه زمان نیاز داشته باشد:

  1. در جلسه اول دندانی که قرار است روکش شود معاینه شده و از آن دندان و استخوان های کناری آن عکس گرفته می شود تا شرایط آن به دقت بررسی شود در اینجا اگر ریشه دندان پوسیده یا عفونی شده تحت درمان قرار می گیرد. در غیر این صورت دندان مورد نظر با توجه به اندازه ضخامت روکش انتخابی تراشیده می شود.
  2. دندان تراشیده شده قالب گیری می شود.
  3. با توجه به رنگ دندان های مجاور آن، رنگ روکش انتخاب می شود.
  4. قالب تهیه شده به لابراتور جهت ساخت قالب منتقل می شود.
  5. در جلسه دوم یک قالب فلزی برای تست اندازه و رنگ روی دندان گذاشته می شود. در صورتی که قالب فلزی کاملا هم اندازه دندان بود که با چسب مخصوص روی دندان قرار می گیرد و کار تمام می شود. اما در صورتی که مغایتی بین قالب فلزی و دندان بود مجددا قالب گیری انجام می شود  و یک جلسه دیگر برای نصب روکش باید به دندانپزشکی مراجعه کنید.

 

مراحل انجام روکش دندان، قرار دادن روکش روی دندان

 

تفاوت روکش دندان با لمینت و کامپوزیت

لمینت و کامپوزیت روش هایی برای اصلاح طرح لبخند هستند. در این روش ها می توانید دندان های بدرنگ، زرد و کدر، شکسته، لب پر شده و نامرتب را اصلاح کنید و در نتیجه دندان هایی زیبا مانند بازیگران و سوپراستارها داشته باشید.

 

اما اگر یکی از دندان های شما پوسیده شده یا نیاز به عصب کشی داشته باشد و دندانپزشک مجبور شود مقدار زیادی از تاج دندان را بتراشد، در نتیجه ساختمان دندان ضعیف شده و به غیر از حساس شدن دندان به دلیل تراش خوردن قسمت زیادی از مینای آن، این دندان بسیار آسیب پذیر خواهد شد و در معرض شکستگی قرار دارد. برای جلوگیری از این مشکل دندان نیاز به روکش خوهد داشت.

پس هر کدام از این روش ها برای شرایط خاصی کاربرد دارند و نمی توان آنها را به جای هم استفاده کرد. در مواردی که هدف تنظیم فاصله بین دندان ها و سفیدتر و براق تر کردن آنهاست لمینت و کامپوزیت پیشنهاد می شود اما اگر ساختمان دندان بدلیل پوسیدگی یا عصب کشی ضعیف شده باشد، روکش انتخاب بهتری خواهد بود.

ایمپلنت دندان بهتر است یا روکش دندان؟

گاهی پیش می آید که اصطلاحات دندانپزشکی به اشتباه تعبیر می شوند. این موضوع در مورد دو مفهوم روکش دندان و ایمپلنت نیز صدق می کند و تصور می شود که این دو یکی هستند، در حالی که این دو با هم تفاوت دارند.

روکش یا تاج دندان به قسمت بالایی دندان گفته می شود. نصب روکش، یکی از مراحل ایمپلنت دندان است اما ایمپلنت در مواردی استفاده می شود که کل دندان از دست رفته باشد و ما یک روکش را به پایه ایمپلنت متصل کنیم.

اما گاهی ریشه دندان سالم است و ما فقط به یک روکش یا تاج دندان احتیاج داریم. در نتیجه موارد استفاده و کاربرد هر یک از این درمان ها متفاوت است.

 

تفاوت روکش و ایمپلنت دندان، ایمپلنت ماندگاری بسیار بیشتری دارد اما گرانتر است.

 طول عمر و ماندگاری روکش دندان چقدر است؟

ممکن است این سوال مطرح شود که روکش دندان چقدر ماندگاری دارد؟ روکش ها با توجه به نوع و جنس موادی که در فرآیند تولید آنها به کار گرفته می شود ماندگاری و طول عمر متفاوتی دارند.

به طور متوسط طول عمر روکش دندان بین ۵ تا ۱۵ سال است. البته این زمان با توجه به میزان سلامت دندان زیر آن و میزان مراقبت هایی که انجام می دهید متغیر است. روکش ها هم مانند دندان معمولی به مراقبت و رعایت بهداشت دهان و دندان نیاز دارند. اگر به طور مرتب مسواک بزنید و از مصرف چیزهایی که باعث خرابی و آسیب دندان ها می شود پرهیز کنید ( مانند مواد قندی و دخانیات) قطعا ماندگاری و دوام آنها را بالا می برید.

 

مراقبت های پس از روکش دندان

  • در روزهای اول پس از روکش کردن پیشنهاد می شود بیشتر غذاهای نرم بخورید و از گاز زدن خوراکی های سفت اجتناب کنید.
  • بعد از هر وعده غذایی از مسواک و نخ دندان استفاده کنید و اگر بعد از روکش کردن به مواد سرد و یخ حساسیت داشتید باید از خمیردندان های ضد حساسیت و مخصوص استفاده کنید.
  • به هیچ عنوان از دندان روکش شده برای شکستن آجیل یا باز کردن در اشیا استفاده نکنید

 

آیا دندان روکش شده عفونت می کند؟

بله. اگر دندان شما توسط یک متخصص دندانپزشکی ماهر ترمیم نشده باشد ممکن است دچار عفونت شود. یا اگر از دندان خود به خوبی مراقبت نکنید ممکن است دندان زیر روکش آسیب ببیند. عوامل اصلی که می توانند باعث عفونت دندان روکش شده شوند عبارتند از:

  • عدم مراجعه به دندانپزشک متخصص
    در صورتی که دندانپزشک در این زمینه تخصص رو مهارت کافی را نداشته باشد و روکش به درستی نصب نشود میتواند مشکلات زیادی را برای دهان و دندان فرد به وجود آورد.
  • نصب نادرست روکش
    اگر روکش بدرستی روی دندان قرار نگیرد، خیلی بلند یا خیلی کوتاه باشد، ممکن است باعث ایجاد درد شود، همچنین می‌تواند روی جویدن یا صحبت کردن شما نیز تاثیر بگذارد. روکش دندان باید مطابق با حالت جویدن شما و هم راستا با دیگر دندان‌ها باشد.
    اگر هنگام جویدن احساس درد دارید به این معنی است که روکش با دندان های شما تطابق ندارد و این مشکل می‌تواند منجر به درد در فک یا سردرد شود.
    گاهی تماس روکش دندان با لثه می تواند مشکلاتی ایجاد نماید. مثلا در نزدیک روکش برای لثه تحلیل و التهاب ایجاد کند.
عفونت دندان روکش شده

 

  • عدم رعایت بهداشت و پوسیدگی دندان
    از آنجا که دندان زیر روکش، هنوز دارای بافت زنده است، ممکن است با رعایت نکردن بهداشت، در مرز بین دندان و روکش پوسیدگی ایجاد شود. درست مسواک نزدن یکی از عواملی است که می تواند باعث این امر شود. بی توجهی به این امر می تواند باعث التهاب و حتی عفونت در موضع شود.
  • شکستگی روکش
    اگر روکش دندان آسیب ببیند، ترک بردارد، لق شود یا بشکند می‌تواند زمینه ساز عفونت دندان زیر آن یا لثه شود.
  • دندان قروچه
    فشار دادن دندان‌ها روی هم در طول شب می‌تواند روی روکش دندان فشار وارد کرده و به آن آسیب بزند. اگر با این مشکل مواجه هستید سعی کنید از محافظ دندان استفاده کنید.
  • تحلیل لثه
    در صورتی که لثه‌های شما در اطراف روکش دندان، دچار تحلیل شده باشد به شکلی که قسمتی از ریشه دندان پیدا شود، احتمال تجمع جرم و بیماری لثه بیشتر می شود و ممکن است دندان زیر روکش عفونت کند.

 علائم عفونت دندان روکش شده

  1. درد: درد دندان یا لثه تا ۲ هفته بعد از روکش طبیعی است. اما اگر این درد بیش از ۲ هفته ادامه یافت، یا بسیار شدید بود می تواند نشانه ای از عفونت دندان یا التهاب لثه باشد.
  2. تورم لثه
  3. حساسیت دندان

درمان عفونت دندان روکش شده

توصیه می شود در صورت عفونت دندان روکش شده به پزشک متخصص مراجعه کنید چون باید دندان شما بررسی شود

اگر در محل دندانروکش شده احساس درد دارید احتمالا دندان اصلی دچار عفونت شده. در این موارد دندانپزشک روکش دندان را برمی دارد و علت عفونت را پیدا کرده و آن را برطرف می نماید و دوباره روکش را سرجای خود می گذارد.

 

عفونت دندان زیر روکش باعث سیاه شدن لثه می شود.

اگر دندان های عصب کشی شده دچار عفونت شده باشند، دندانپزشک باید عصب کشی مجدد انجام دهد و ریشه را درمان کند. این نوع درمان حتما باید زیر نظر متخصص درمان ریشه دندان انجام شود.

گاهی ممکن است دندان آنقدر پوسیده باشد که چاره ای جز کشیدن آن نیست و با روش هایی مثل ایمپلنت، جای خالی آن را پر کرد.

اگر دچار علائم عفونت دندان شده اید در اولین فرصت به دندانپزشک مراجعه کنید. تا آن زمان می توانید با محلول آب و نمک دهان خود را بشویید به این صورت که مقداری نمک را در یک لیوان آب حل کرده و برای ۳۰ ثانیه در دهان چرخانده و نگه دارید. این کار به کاهش درد و التهاب کمک می کند.

قیمت روکش دندان

برآورد هزینه روکش دندان به پارامترهای مختلفی بستگی دارد. مهمترین مساله جنس و برند روکش است. مثلا اگر قرار است روکش فلزی باشد، از چه نوع فلزی استفاده  می کنید؟ طلا، کروم یا نیکل؟

 

قیمت و هزینه انواع روکش دندان سرامیکی، فلزی، فلزی و سرامیکی ترکیبی

حرف آخر

بعضی ها فکر کنند که دندانی که روکش شده دیگر خراب یا پوسیده نمی شود. اگر شما هم جزو این دسته از افراد هستید باید بگویم که کاملا در اشتباهید. دندان روکش شده هم در صورتی که به خوبی جایگذاری نشده باشد یا به خوبی از آن مراقبت نکنید احتمال عفونت دارد. درد، تورم و حساسیت به گرما و سرما از علائم عفونی شدن دندان روکش شده است.

در صورتی که این علائم را دارید حتما به دندانپزشک متخصص مراجعه کنید زیرا ممکن است کل دندان را از دست بدهید و مجبور به انجام ایمپلنت دندان شوید.

 

بهترین نوع روکش دندان چیست؟

روکش های فلزی استحکام و ماندگاری بالایی دارند و در مقابل فرسایش دندان مقاومت زیادی دارند. این موارد باعث شده که روکش فلزی به عنوان بهترین نوع روکش دندان شناخته شود.

اما با این حال، بهترین نوع روکش بر اساس شرایط دندان و انتظارات شما می تواند متفاوت باشد. مثلا در مورد دندان جلو که فشار زیادی را متحمل نمی شوند و در مقابل جلوه زیبا و طبیعی اهمیت دارد، روکش سرامیکی بهترین گزینه است.

 

علت سیاه شدن دندان روکش شده چیست؟

روکش دندان ها ممکن است به دلایلی هم چون شکستگی یا لب پر شدن سیاه شود

گاهی اوقات هم ممکن است اگر روکش از نوع PFM باشد به علت تحلیل لثه بخشی از اسکلت فلزی روکش نمایان می شود.

در این شرایط می توانید با تعویض روکش، سیاهی دندان را برطرف کنید.

آیا روکش کردن دندان درد دارد؟

عمل روکش کردن دندان یا نصب روکش روی دندان عموما درد ندارد. اگر دندان پوسیده باشد یا نیاز به عصب کشی باشد، قبل از آن دندانپزشک از داروی بیحسی استفاده می کند در نتیجه در حین انجام کار دردی را حس نمی کنید.

درد بعد از روکش هم موقتی است و طی چند روز از بین می رود اما چنانچه گفته شد، درد شدید و طولانی شود، ممکن است به دلیل عفونت یا پوسیدگی باشد که با درمان آن درد هم از بین می رود.

Read more...

لمینیت ایمکس

لمینت ایمکس یکی از انواع لمینت دندان است که فواید و ویژگی‌های مثبت زیادی دارد. این ونیرها از سرامیک فشرده ساخته شده‌اند و به همین خاطر بسیار مستحکم و بادوام‌اند. به علاوه، روکش دندان ایمکس بسیار نازک است و برای نصب آن احتیاجی به تراشیدن دندان نیست.

این ویژگی درواقع جالب‌ترین و بهترین خصوصیت روکش دندان ایمکس به حساب می‌آید زیرا برخلاف ونیرهای معمولی، با استفاده از این ونیر ساختار اصلی دندان‌هایتان را حفظ می‌کنید و آسیبی به آن‌ها نمی‌زنید. با این حال برای اینکه بهترین نتیجه را از این فرایند بگیرید، بهتر است قبل از انجام آن با یک متخصص در این زمینه مشورت کنید.

 

انواع روکش لمینت

ونیرهای سرامیکی یا لمینیت معمولاً از سرامیک پروکلین ساخته شده‌اند ولی نوع آن‌ها به مواد سازنده پروکلین و نحوه ساختشان بستگی دارد. در اصل دو نوع روکش دندان وجود دارد:

  • روکش فلداسپاتیک
  • روکش سرامیکی فشرده (یا همان ایمکس).

تفاوت روکش های سرامیکی فشرده (مانند ایمکس) این است که آن‌ها را از همان ابتدا در قالب قرار می‌دهند تا به شکل و رنگ دندان بیمار دربیاید. بنابراین قبل از اینکه ونیر ایمکس تولید شود، از قالب دندان بیمار استفاده می‌کنند تا مطمئن شوند که متناسب با آن ساخته شده و درنهایت باعث رضایت او می‌شود (برای آشنایی با سایر روکش های دندان می توانید مطلب  انواع روکش دندان را مطالعه نمایید).

از آن سو، لمینیت فلداسپاتیک با استفاده از لایه‌های پروکلین ساخته می‌شوند و سپس، بعد از اینکه قالب دندان بیمار گرفته شد، با دمای خیلی بالا ذوب شده و متناسب با دندان بیمار درمی‌آیند. این ونیرها به خاطر حالت لایه‌ای که دارند از ونیرهای ایمکس ضخیم‌ترند و استحکام و دوام ونیرهای ایمکس را ندارند.

برای اینکه ونیرهای فلداسپاتیک به دندان بچسبند باید قبل از آن کمی روی دندان آماده‌سازی انجام دهید. روکش های سرامیکی فلداسپاتیک هم مانند ایمکس و مک‌ونیر، نتیجه بسیار زیبایی برای دندان‌هایتان به ارمغان می‌آورند و باعث می‌شوند به زیبایی دندانتان افتخار کنید اما کمی به مینای دندان آسیب می‌زنند.

 

مزایای لمینت سرامیکی ایمکس

لمینت های ایمکس فواید زیادی دارند که در زیر به چند مورد از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

حداکثر استحکام ممکن

با توجه به فرایند ساخت این ونیر، می‌توان گفت آن‌ها دوام و استحکام بسیار زیادی دارند. همچنین می‌توانید بدون اینکه نگران شکسته شدن یا آسیب دیدن این وینرها باشید، آن‌ها را در لایه‌های بسیار نازکی روی دندانتان نصب کنید. در مقایسه با انواع دیگر ونیر، ونیر ایمکس از لحاظ زیبایی هم نتیجه بهتری را برایتان به همراه دارد.

حداقل نیاز به آماده‌سازی

از آنجایی که این ونیرها نازک‌تر هستند، نیاز چندانی به آماده‌سازی دندان زیرین آن‌ها وجود ندارد. به علاوه، این ویژگی باعث می‌شود چسب بین روکش و دندان محکم‌تر بچسبد و دوام روکش را چندبرابر کند. چسب معمولاً به سطح رویی دندان بهتر می‌چسبد تا لایه‌های داخلی آن! و از آنجایی که در این فرایند نیازی به تراشیدن یا تغییر شکل دندان اصلی وجود ندارد، ونیر را به سطح خود دندان‌هایتان می‌چسبانند.

 

ظاهر طبیعی

روکش دندان ایمکس مات است و به همین خاطر شباهت بیشتری به دندان‌های طبیعی دارد. بعد از ساختن روکش سرامیکی فشرده، به آن رنگ و لعاب می‌دهند که ظاهر آن را از قبل هم طبیعی‌تر می‌کند. به علاوه، قبل از اینکه پروکلین فلداسپاتیک را به آن اضافه کنند، لایه نازکی از ونیر را می‌تراشند که باعث می‌شود گوشه‌های ونیر مات‌تر به نظر برسد، درست مانند خود دندان!

درکل ونیرهای ایمکس از لحاظ زیبایی، دوام و کیفیت مواد به‌کاربرده شده، نتایجی رضایت‌بخش و دائمی دارند. به همین خاطر بعد از نصب آن، اعتمادبه‌نفس بیشتری پیدا می‌کنید، بیشتر لبخند می‌زنید و دوست دارید آن را به همه نشان دهید. زیرا ونیرهای فشرده ظاهری طبیعی دارند و دندان‌های شما را از همیشه جذاب‌تر می‌کنند.

 

روکش هایی با ترکیب پروکلین فشرده و فلداسپاتیک

این روکش ها، از ترکیب ونیر سرامیکی فشرده با فلداسپاتیک ساخته می‌شوند.

برای ساخت این ونیرها ابتدا ونیر ایمکس یا فشرده را در قالب قرار داده و لعاب می‌دهند. سپس پزشک با استفاده از روش «یک گام به عقب» لایه نازکی از روکش ایمکس را برمی دارد و لایه‌های ونیر سرامیکی فلداسپاتیک را به آن اضافه می‌کند تا ونیر نهایی را شکل دهد. این روش بهترین ترکیب ونیر مک و ایمکس به حساب می‌آید.

 

طول عمر لمینت سرامیکی ایمکس

لیمنت سرامیکی ایمکس با رعایت موارد بهداشتی که شامل: مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و مراجعه منظم به دندانپزشک است می توانند ۲۰ سال یا بیشتر دوام بیاورند. مهمترین عامل افزایش طول عمر لمینت سرامیکی EMAX نحوه مراقبت از دندان می باشد. پیوند مستقیم مینای دندان و لمینیت ایمکس یکی از عواملی است که این نوع روکش دندان ایمکس بیشترین دوام و طول عمر را داشته باشد.

 

موارد کاربرد لمینت ایمکس

ونیر ایمکس برای کسانی که می‌خواهند ظاهر دندان‌ها و طرح لبخندشان را زیباتر کنند گزینه بسیار خوبی است. همچنین کسانی که دندان‌هایی بدفرم، نامنظم یا کج و معوج دارند یا بین دندان‌هایشان فاصله زیادی وجود دارد، می‌توانند از این ونیرها استفاده کنند. ونیرهای ایمکس جایگزینی برای سفید کردن دندان‌ها هستند که نه تنها فرم دندان را عوض می‌کنند، بلکه لکه‌ها و رنگ بد دندان را هم می‌پوشانند. با استفاده از این ونیرها دندان‌های مرتب، سفید و یکدست خواهید داشت و اعتمادبه‌نفستان در اجتماع بیشتر می‌شود.

 

نحوه نصب روکش دندان ایمکس

افرادی که دندان‌هایی بدرنگ، کج، بدشکل، خردشده، نامنظم و بافاصله دارند می‌توانند برای زیباکردن ظاهرشان از ونیر ایمکس استفاده کنند.

در جلسه اول فرایند نصب ونیر، پزشک ساختار دندان‌ها و ویژگی‌های ظاهری شما را بررسی می‌کند تا ببیند ونیر برای شما مناسب است یا نیست. سپس ونیر ایمکس را دقیقاً متناسب با دندان‌های شما سفارش می‌دهد.

در این زمان می‌توانید رنگ، اندازه و شکل وینرهایتان را با کمک دکتر انتخاب کنید. اگر فقط قسمتی از دندان‌تان لک شده باشد و تغییر رنگ آن یکدست نباشد، پزشک می‌تواند بسته به شدت لکه لایه‌های مختلفی از ونیر برایتان سفارش دهد تا درنهایت ظاهری یکدست برای دندان‌هایتان به وجود بیاید.

وقتی از قالب و رنگ دندان‌های جدیدتان راضی بودید، پزشک طرح را به آزمایشگاه می‌فرستد تا ونیرهای ایمکس را برایتان بسازند. ساخت این ونیرها بین یک تا دو هفته طول می‌کشد. بعد از گذشت این مدت، می‌توانید دوباره به کلینیک بروید و ونیر آماده شده را به دندان‌هایتان بچسبانید

Read more...